LLISTA | ¿Qui són els principals morosos de la Generalitat?
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un total de 41 contribuents devien a la hisenda catalana, l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), un total de 73,8 milions d’euros corresponents a impostos propis i cedits a la Generalitat el 31 de desembre passat. Per figurar en aquesta llista, la quantitat endeutada ha de superar els 600.000 euros per tributs com el de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, patrimoni, successions, taxa del joc o cànon de l’aigua.

Tant el nombre de morosos com el de deute s’han reduït respecte al 2021. Llavors, un total de 51 contribuents, entre persones físiques i jurídiques (societats i empreses), eren els que figuraven en aquesta llista amb un deute total de 88,5 milions pels diferents impostos propis i cedits a la Generalitat.

Reincidents

En l’últim rànquing, les societats PlayBadalona, amb 10,16 milions d’euros; Rec Madral, Companyia d’Aigües, amb 7,5 milions, i Riera de Cabanyes, Companyia d’Aigües, amb 6,8 milions, són les principals deutores. Totes ja constaven en la llista del 2021.

Notícies relacionades

Entre les persones físiques que figuren en la llista del 2022 destaquen Montserrat Unanue Navarro, amb un deute de 3,5 milions; Nancy Janneth Suárez Cáceres, amb 2,46 milions; Víctor Juan Fontfreda Puig, amb 2,4 milions, i Enrique Travé Valls, amb 2,1 milions. Tots ells ja eren en la llista del 2021. No figuren en la llista actual, a diferència d’anteriors, les germanes Ballbé Anglada, dedicades al sector immobiliari a Terrassa, que l’exercici passat encapçalaven el rànquing de principals persones físiques deutores, amb un deute de 3,6 milions cadascuna.

Aquesta és la llista completa: