Pressió social

Clamor multitudinari a Tarragona per frenar el macroprojecte del Hard Rock

Clamor multitudinari a Tarragona per frenar el macroprojecte del Hard Rock

Ariadna Escoda

2
Es llegeix en minuts
ACN

Entitats, activistes i col·lectius s’han reunit aquest diumenge a Tarragona per demanar la paralització del projecte del Hard Rock Entertainment World. Sota el lema ‘Defensem la terra, llaurem el futur’, els manifestants han protestat en una de les mobilitzacions més multitudinàries contra el macrocomplex lúdic que es vol construir al terme municipal dels ajuntaments de Salou i Vila-seca.

El portaveu de la plataforma Aturem Hard Rock, Eloi Redón, ha afirmat que el Govern ha ajornat l’aprovació del Pla Director Urbanístic (PDU) a causa de «la pressió social» i les «reticències» polítiques al voltant del projecte. En vista de la possibilitat que el PDU s’aprovi en una convocatòria extraordinària, Redón ha avançat que les accions reivindicatives «no s’aturaran».

El passeig de les Palmeres de Tarragona ha sigut el punt de sortida de la manifestació unitària contra el projecte del Hard Rock. Segons l’organització, més de 4.000 persones s’han afegit a la mobilització, juntament amb unes 80 entitats, sindicats i col·lectius del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. El clamor ha sigut unitari per rebutjar el macrocomplex lúdic i el model econòmic que asseguren que se’n desprèn. Tot i així, al llarg del recorregut també s’han escoltat consignes d’altres reivindicacions en defensa del territori relacionades amb la indústria petroquímica, la implantació de macroprojectes energètics i el turisme de masses.

Notícies relacionades

És el cas de la lluita vinculada al riu Ebre, liderada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE). Un dels portaveus de l’entitat, Joan Antoni Panisello, ha remarcat que si el projecte del Hard Rock continua endavant, representarà «més pressió per als recursos hídrics» en ple context de sequera. En aquest sentit, Panisello ha criticat que les decisions que involucren el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre «es prenguin des dels despatxos».

La manifestació d’aquest diumenge ha arribat a la plaça dels Carros, un punt pròxim a l’edifici dels Serveis Territorials on se celebren les comissions d’urbanisme del Camp de Tarragona. Allà, el portaveu de la plataforma Aturem Hard Rock, Eloi Redón, ha fet una valoració de l’ajornament de l’aprovació del PDU: «Veiem que al Parlament cada vegada se’n parla més i fins i tot, en el ple d’aquesta setmana, malgrat que molts partits s’han posicionat a favor del projecte, hi ha més reticències i hi posen més obstacles. Amb tot aquest context social, creiem que és un dels factors determinants perquè no veuen clar aprovar un projecte d’aquestes característiques», ha sentenciat. Amb aquest escenari, la plataforma tem que el Govern convoqui una comissió extraordinària a l’estiu per aprovar el PDU en un moment en què la mobilització ciutadana «és més difícil». Si aquesta possibilitat s’acaba complint, Redón ha avançat que hi haurà noves accions reivindicatives.