Adquisicions

Generali obté Liberty Seguros per 2.300 milions d’euros

Generali obté Liberty Seguros per 2.300 milions d’euros
1
Es llegeix en minuts

Generali ha tancat un acord per aconseguir Liberty Seguros, que agrupa les operacions de la companyia d’assegurances en part d’Europa, per 2.300 milions d’euros, segons ha informat Liberty en un comunicat.

L’acord contempla la venda de Liberty Seguros SA, establerta a Madrid i que centralitza les operacions a Espanya, Portugal, Irlanda i Irlanda del Nord. Altres segments de l’empresa (Liberty Specialty Markets, Liberty Mutual Reinsurance, Liberty Mutual Surety, Liberty IT i Hughes Insurance) no estan inclosos en l’acord.

Liberty Seguros és la filial més gran fora dels Estats Units de la companyia d’assegurances, amb unes primes de 1.235 milions el 2022, prop de 1.700 empleats i uns 5.600 intermediaris. Va tancar el 2022 amb un benefici abans d’impostos de 381,4 milions d’euros, cosa que va suposar sextuplicar els guanys de l’any anterior, tot i que 126 milions van ser extraordinaris per la simplificació del subgrup de Solvència II a Europa.

L’any passat, la companyia d’assegurances va firmar acords de banca-assegurances a llarg termini amb Bankinter i Kutxabank. L’aliança amb Bankinter permet a Liberty comercialitzar en exclusiva les seves assegurances de llar i automòbil a través de les sucursals del banc a Espanya i Portugal. Al seu torn, la renovació de l’acord amb Kutxabank permet estendre durant 10 anys més l’aliança que mantenen per a les assegurances de cotxes i comerços.

Va finalitzar l’any passat amb 3,5 milions de clients i al voltant de quatre milions de pòlisses. Del total de primes, el 66% són pòlisses d’automòbil, la principal línia de negoci de la companyia; el 14% són pòlisses de llar; el 9%, pòlisses de vida, i el 5%, pòlisses multirisc.

Notícies relacionades

«Els nostres empleats de Liberty Seguros han realitzat una tasca tremenda atenent els nostres clients, corredors, agents, socis i comunitats, construint un negoci rendible i respectat», ha indicat el president i conseller delegat de Liberty Mutual, Tim Sweeney.

«Aquesta decisió ajudarà Liberty a afilar el focus operatiu a aconseguir un valor excepcional en els nostres canals, productes i mercats», ha remarcat.