Infraestructures

El Ministeri de Transports assegura que la meitat de la seva inversió el 2022 va ser per a Rodalies

El Ministeri de Transports assegura que la meitat de la seva inversió el 2022 va ser per a Rodalies

ACN / Lluís Sibills

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha assegurat que el ministeri i les seves empreses van invertir 859 milions d’euros en infraestructures a Catalunya el 2022, la meitat a Rodalies, un 35% més que l’any anterior i la xifra més alta des del 2012. .

Una dada aportada dimarts en el transcurs de l’acte de la VII Nit de les Infraestructures, organitzada pel Consell Assesor d’Infraestructures de Catalunya (Cadic), en el qual també va participar la nova consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella. Amb referència a l’execució, va dir, els percentatges «no satisfan ningú» i la millora ha de ser un repte tant a Catalunya com a la resta d’Espanya.

Notícies relacionades

«A Catalunya massa vegades aquest percentatge s’ha convertit en una xifra fetitxe que simplifica el debat mentre que la realitat va per una altra banda», va afegir. La titular de Transports va demanar que a Catalunya es faci «un exercici de realisme», ja que, segons la seva opinió, és la comunitat autònoma en la qual més es va invertir l’any passat, i va assegurar que la xifra del 2022 va ser un 35% superior a la del 2021 i que al tancament de l’abril del 2023 ja s’havien destinat 200 milions.

Contracte programa

 Sánchez va aprofitar la presència de Capella per reclamar una vegada més que la Generalitat firmi el contracte programa amb Renfe per a Rodalies. «No té sentit que l’operador estigui donant servei sense tenir el contracte programa», va apuntar, per afegir que no són necessàries cimeres extraordinàries, sinó, en les seves paraules, asseure’s, treballar i parlar.