Resultats

Inditex guanya un 54% més i el benefici puja a 1.168 milions d’euros

Inditex guanya un 54% més i el benefici puja a 1.168 milions d’euros
3
Es llegeix en minuts

Els resultats d’Inditex en el primer trimestre del 2023 recullen un increment del benefici net del 54%, cosa que equival a uns guanys de 1.168 milions d’euros davant els 760 milions del mateix període del 2022, segons informa avui la companyia presidida per Marta Ortega i capitanejada per Óscar García Maceiras.

El grup amb seu a Sabón (Arteixo) destaca que en aquests tres primers mesos va continuar el seu «fort acompliment operatiu a causa de la creativitat dels seus equips i a la bona execució del seu model de negoci integrat de botiga i ‘online’». Inditex remarca que «les col·leccions primavera/estiu han sigut molt ben rebudes pels clients» i que les vendes van créixer un 13% respecte al primer trimestre del 2022 i van aconseguir 7.611 milions d’euros, amb una evolució molt satisfactòria tant en botiga com ‘online’. La venda a tipus de canvi constant ha crescut un 15%. «Les vendes han sigut positives en totes les àrees geogràfiques i en tots els formats», destaca Inditex avui a la seva web.

En el primer trimestre s’han realitzat obertures a 17 mercats. Al tancament del període, Inditex operava 5.801 botigues.

L’execució del model de negoci en el primer trimestre del 2023 ha sigut molt destacada. El marge brut va créixer un 14% fins a 4.603 milions d’euros i es va situar en el 60,5% (+34 punts bàsics davant el primer trimestre del 2022).

Totes les línies de despesa han mostrat una evolució favorable. Les despeses operatives van créixer un 13%, per sota del creixement de les vendes. Incloent-hi tots els càrrecs per arrendaments, van créixer 150 punts bàsics per sota del creixement de les vendes.

El resultat operatiu (EBITDA) va créixer un 14% fins a 2.195 milions d’euros.

L’EBIT va créixer un 43% fins a 1.483 milions d’euros i el resultat abans d’impostos un 52%, fins a 1.505 milions d’euros. En l’1T2022 Inditex va proveir les despeses estimades per a l’exercici 2022 a la Federació Russa i Ucraïna per 216 milions d’euros en la línia d’Altres resultats.

L’annex II inclou un desglossament dels resultats financers.

La taxa fiscal aplicada al resultat del trimestre és la millor estimació per a l’Exercici 2023 segons la informació disponible.

El benefici net va créixer un 54% fins a 1.168 milions d’euros davant els 760 milions del primer trimestre del 2022. El benefici net sense la provisió en l’1T2022 hauria sigut de 940 milions d’euros.

En línia amb la sòlida execució del model de negoci, els fluxos generats es van incrementar de forma destacada. La posició financera neta va créixer un 14%, fins a 10.508 milions d’euros al tancament de l’1T2023.

A causa del fort acompliment operatiu durant el primer trimestre del 2023 i a la normalització en les condicions de la cadena de subministrament, l’inventari va pujar un 5% a 30 d’abril del 2023.

Segon trimestre del 2023

«Les col·leccions primavera/estiu continuen sent molt ben rebudes pels nostres clients. Les vendes en botiga i ‘online’ a tipus de canvi constant entre l’1 de maig i el 4 de juny del 2023 han crescut un 16% respecte al mateix període del 2022», exposa Inditex en un comunicat on recull les grans xifres dels seus resultats en els últims tres mesos.

Notícies relacionades

Inditex va iniciar operacions a Cambodja al maig, amb l’obertura d’una botiga de Zara al Chip Mong Mega Mall de Phnom Penh i el llançament de la venda ‘online’ al mercat a través de zara.com/kh.

Perspectives

Inditex continua veient grans oportunitats de creixement. «Les nostres prioritats són millorar de forma contínua la nostra proposta de moda; optimitzar l’experiència de client; incrementar el nostre focus en sostenibilitat; i preservar el talent i el compromís de la nostra gent. Donar prioritat a aquestes àrees impulsarà el creixement a llarg termini. Per portar el nostre model de negoci al següent nivell i ampliar encara més la nostra diferenciació, estem desenvolupant diferents iniciatives en totes les àrees clau per als pròxims anys», remarca la companyia.

Temes:

Inditex