Primer de Maig

Això és el que opina Niño Becerra del valor del treball: «Cada vegada menys»

  • Última hora de les mobilitzacions de l’1 de maig, en directe

  • Frases per celebrar l’1 de maig

Això és el que opina Niño Becerra del valor del treball: «Cada vegada menys»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El catedràtic d’Economia Santiago Niño Becerra s’ha guanyat l’interès popular amb les seves teories, moltes vegades xocants, sobre la situació de temes econòmics clau. L’economista ha centrat últimament bona part de les seves reflexions sobre la productivitat i l’evolució del mercat laboral. I no sempre en té una visió optimista.

L’últim tuit de Niño Becerra és d’aquest 1 de maig, que ha generat una curiosa teoria sobre el valor del treball.

«Avui, excepte al Regne Unit, EUA, Austràlia, Canadà i algun altre territori més, es commemora el 137è aniversari de les protestes obreres que tres dies després van desembocar en la revolta de Haymqrket Square, a Chicago», recorda el catedràtic.

Notícies relacionades

Niño Becerra explica que la causa d’aquelles revoltes era «reclamar la jornada laboral de vuit hores. Les coses han canviat molt en aquests 137 anys, però n’hi ha una que és igual que ahir», afirma.

El treball val cada vegada menys

«Llavors el treball era imprescindible per generar PIB, però cada unitat de treball valia molt poc. Avui el treball cada vegada és menys necessari per generar PIB. De fet, ja és possible generar PIB amb zero unitats de factor treball, de manera que el preu de la major part de les unitats de treball tendeix a valer cada vegada menys. I es pot continuar celebrant l’1 de maig sense problemes. D’això se’n diu mantenir les tradicions», sentencia Niño Becerra.