Sector immobiliari

Transports construirà 634 vivendes més de les anunciades al País Basc, Extremadura, Catalunya i Galícia

Batea, Sarriá de Ter, Basauri, Navalmoral de la Mata i Pedrafita do Cebreiro són les localitats on l’Entitat Estatal de Sòl desenvoluparà els pisos de lloguer assequible

Transports construirà 634 vivendes més de les anunciades al País Basc, Extremadura, Catalunya i Galícia
1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana firma nous convenis per construir vivenda de lloguer assequible. A través de l’Entitat Estatal de Sòl Sepes, ha incorporat cinc nous sòls residencials, que s’ubiquen tant en zones tensionades, com allà on hi ha un repte demogràfic o projectes empresarials importants.

Les parcel·les s’ubiquen a Basauri (Biscaia), amb capacitat per aixecar 392 vivendes; Navalmoral de la Mata (Càceres), amb 120 vivendes; Sarriá de Ter (Girona), amb 90; Safata (Tarragona), amb 20; i Pedrafita do Cebreiro (Lugo), amb 12.

«Per portar a terme aquestes cinc actuacions, Sepes ha firmat protocols de col·laboració amb la Junta d’Extremadura i l’Ajuntament de Navalmoral de la Mata, i amb l’Ajuntament de Pedrafita do Cebreiro a Lugo. A Catalunya, s’ha formalitzat un protocol a Tarragona, amb l’Ajuntament de Safata, i un altre a Girona, amb l’Ajuntament de Sarriá de Ter. A aquests, s’uneix l’acord entre Sepes i l’Ajuntament de Basauri, que permetrà impulsar el desenvolupament dels terrenys de La Basconia», expliquen des del Ministeri de Transports.

Abans de la firma, Sepes acumulava deu actuacions residencials, en les quals desenvoluparà 15.323 immobles, a Màlaga, Sevilla, Palma de Mallorca, Eivissa, Menorca, Madrid, València, Ceuta i Melilla. Ara, aquesta xifra s’eleva fins a les 15 actuacions, amb capacitat per promoure 15.957 vivendes públiques destinades al lloguer assequible.

A més de les 16.000, Pedro Sánchez va anunciar, fa unes setmanes al Senat, que Transports en desenvoluparà 20.000 més. Això suposaria que, a mitjà i llarg termini, Sepes estarà posant en marxa més de 36.000 pisos. «L’objectiu és recuperar sòls públics en desús o obsolets per desenvolupar polítiques de vivenda i urbanisme», assenyalen des del Ministeri liderat per Raquel Sánchez.

Operació Campament

Notícies relacionades

L’actuació més gran que està desenvolupant Sepes a tot el territori espanyol és l’operació Campament. Aquest sòl, propietat del Ministeri de Defensa, està ubicat al nucli urbà de Madrid i acull unes antigues casernes en desús. La intenció de l’Entitat Estatal de Sòl és transformar-los i urbanitzar-los, desenvolupant un nou barri amb 10.700 vivendes de lloguer.

L’Ajuntament de Madrid i Sepes estan treballant en el planejament, mentre Transports ja ha arribat a un acord amb Defensa per pagar 272 milions d’euros pels terrenys, tal com va avançar EL PERIÓDICO DE ESPAÑA, del grup Prensa Ibérica. Campament ocupa un àmbit de més de 2,03 milions de metres quadrats del qual, fins ara, Sepes només era propietari del 12%.