A Barcelona

El sindicalisme alternatiu concentra 1.500 persones en la seva manifestació del Primer de Maig

  • Els sindicats criden a «omplir les urnes» per blindar la reforma laboral i la de pensions

  • 10 gràfics per entendre com arriben l’ocupació i els sous al Dia del Treballador

El sindicalisme alternatiu concentra 1.500 persones en la seva manifestació del Primer de Maig

Pere Francesch / ACN

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El sindicalisme alternatiu ha congregat entre 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 7.000, segons els organitzadors, en la seva manifestació per commemorar el Primer de Maig. La Taula Sindical, plataforma que agrupa centrals com la CGT, la IAC, la CNT o COS, que se situen a l’esquerra del sindicalisme amb representació majoritària (CCOO i UGT), ha reeditat la seva ja tradicional manifestació unitària.

En aquesta ocasió, pels carrers del barri del Raval, han reclamat la derogació íntegra de la reforma laboral del 2011 (PSOE) i 2012 (PP), la reducció de l’edat legal de jubilació –avui en els 66 anys i quatre mesos– o la reducció de la jornada ordinària –avui situada en les 40 hores setmanals-. Els manifestants també han clamat per la derogació de la llei mordassa i la llei d’estrangeria.

Notícies relacionades

La Taula Sindical ha celebrat la seva marxa a la tarda, després que les centrals majoritàries fessin el mateix per Via Laietana al matí. Segons dades de la Guàrdia Urbana, CCOO i la UGT han congregat 2.000 persones i la Taula, unes 1.500. Així com les primeres han reivindicat les modificacions pactades durant aquesta legislatura, les segones s’hi han posicionat en contra per insuficients.

Aquest 2023 les centrals, especialment la CGT, han aprofitat per recordar la figura del sindicalista Salvador Seguí, conegut popularment com ‘el Noi del Sucre’, en el centenari del seu assassinat, a la mateixa rambla del Raval on aquest dilluns ha tingut lloc la manifestació, en mans de pistolers de la patronal.