Laboral

Les manifestacions de l’1 de maig a Barcelona i Madrid el 2023

Manifestació del Primer de Maig a Barcelona

Manifestació del Primer de Maig a Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’1 de maig és el dia de commemoració principal a escala mundial del moviment obrer. En general es considera l’origen de les protestes en què es reivindicava l’estàndard de jornada laboral diària de vuit hores, reconegut des d’aleshores. Per al primer de maig del 2023 s’han convocat manifestacions a totes les ciutats espanyoles. A continuació les convocatòries sindicals a Barcelona i altres poblacions catalanes.

CGT

Convoca concentració a Barcelona a les onze del matí a Jardinets de Gràcia. El lema triat és ‘Contra l’asfixiant pujada dels preus’. Per al sindicat, la situació actual està marcada pels baixos salaris en un context de pujada dels preus i pèrdua alarmant de poder adquisitiu dels treballadors. A més aquesta pujada dels preus s’ha acarnissat especialment amb la vivenda i amb els subministraments energètics. CGT insta que s’impulsi la reducció de la jornada laboral i el repartiment del treball, amb un repartiment just dels beneficis empresarials.

CCOO i UGT

Convoquen concentració a Barcelona a les 11.30h a la Ronda de Sant Pere. El lema escollit per CCOO és ‘Amb les coses de menjar no s’hi juga’. També s’han previst manifestacions en altres poblacions catalanes: Tarragona, 12 h, plaça Imperial Tàrraco; Girona, 12 h, plaça de la Independència; Lleida, 12 h, plaça del Treball; Terrassa, 11 h, plaça de Lluís Companys; Tortosa, 11.45 h, CAP El Temple; Igualada, 11.30 h; passeig de Mossèn Jacint Verdaguer / carrer de Sant Magí. El lema sindical d’UGT per a aquest primer de maig del 2023 és ‘Pujar salaris, baixar preus i repartir beneficis’

A Madrid, CCOO i UGT han convocat la manifestació a Gran Via cantonada amb el carrer d’Alcalá fins a la plaça d’Espanya a partir de les 12 h.

Intersindical-CSC

Notícies relacionades

Convocatòria a Barcelona a les 12 h a la plaça de Tetuan. La Intersindical ha previst actes paral·lels, com un dinar a 10 euros per persona.

Taula Sindical de Catalunya (TSC)

La Taula sindical de Catalunya, TSC, que agrupa CGT, CNT, COBAS, COS, IAC, SO, ha organitzat una convocatòria el primer de maig a la Rambla del Raval de Barcelona a la tarda, a les 18 h. Volen denunciar la precarització dels serveis públics, les privatitzacions, l’increment del pressupost militar, l’explotació dels immigrants, que no s’hagi derogat la llei mordassa...