Permisos laborals

L’esperadíssima nova ajuda del Govern: aquesta serà la seva durada i quantia

La mesura s’està ultimant, després de ser aprovada al Congrés una proposta

L’esperadíssima nova ajuda del Govern: aquesta serà la seva durada i quantia
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ultima el disseny definitiu i l’aprovació d’un permís laboral extraordinari que podran disfrutar familiars o amics de persones en greu risc vital, sempre que tingui el vistiplau d’un metge o d’un psicòleg.

Aquest permís estarà pagat al 100% i respon a l’objectiu d’evitar els suïcidis a Espanya.

El Ple del Congrés dels Diputats va aprovar el febrer passat, per unanimitat, la proposta de crear aquest permís, que seria de fins a dues setmanes de durada i per a acompanyants d’aquelles persones que es troben en risc de treure’s la vida.

Notícies relacionades

La proposta va ser presentada per Més Madrid i va tirar endavant com una esmena transaccional amb el suport de Més Madrid, el PSOE, Unides Podem, Ciutadans i el PNB.

Un total de 4.003 persones es van suïcidar a Espanya l’any 2021, una mitjana d’11 al dia, cosa que suposa un increment del 4,4% respecte al 2019, any anterior a la pandèmia de la covid. Així ho reflecteix l’estudi ‘Evolució del suïcidi a Espanya en aquest mil·lenni’ presentat pel Centre d’Investigació Biomèdica a la Xarxa de Salut Mental (CIBERSAM ISCIII) a la Universitat Complutense de Madrid.