Mobilitat verda

Iberdrola posa en marxa la seva primera estació de recàrrega ultraràpida a Catalunya

La instal·lació per a vehicles elèctrics es troba a la Panadella

Iberdrola posa en marxa la seva primera estació de recàrrega ultraràpida a Catalunya
1
Es llegeix en minuts

Iberdrola ha inaugurat la seva primera estació de recàrrega ultraràpida per a vehicles elèctrics a Catalunya. Està ubicada en un emplaçament estratègic a l’autovia A-2, a l’Hotel Restaurant Parada, a meitat de camí entre Barcelona i Lleida a la Pnadella, terme municipal de Montmaneu (Anoia).

La infraestructura, que s’emmarca en l’acord de col·laboració amb Porsche, suma un total de dos carregadors de 350 quilowatts (kW) i sis de 180 kW, amb possibilitat de càrrega de fins a vuit vehicles de forma simultània i amb capacitat per recarregar la bateria d’un cotxe elèctric en poc més de cinc minuts, segons les especificacions tècniques del vehicle.

A l’acte de presentació hi han acudit la directora general d’Energia de la Generalitat, Assumpta Farran, i l’alcalde Montmaneu, Àngel Farré; que han estat acompanyats per Andrés Carasso, delegat d’Iberdrola a Catalunya, que els n’ha explicat el funcionament.

Notícies relacionades

Per a la directora general d’Energia, el desplegament d’infraestructura de recàrrega d’alta potència en xarxa viària de gran capacitat «és fonamental per accelerar la penetració del vehicle elèctric». L’alcalde, per la seva banda, ha remarcat la importància de la posada d’aquests punts de recàrrega per a l’àrea de descans, «perquè seran molt importants perquè la Panadella torni a ser un referent a Catalunya quant a la mobilitat».

Per la seva banda, el representant d’Iberdrola ha ressaltat que aquest tipus d’instal·lacions de càrrega ultraràpida, de les quals la companyia té previst construir-ne 14 a Catalunya, «seran molt importants per al desenvolupament de la mobilitat elèctrica». Ha explicat que la companyia disposa de més de 270 places de recàrrega i està en procés de construir i activar-ne 600 més en els pròxims mesos