Indústria

Reig Jofre utilitzarà Polònia com a test per al seu model de creixement

La firma pretén desenvolupar les seves tres àrees de negoci als països on opera directament, que actualment són set a més d’Espanya

Premios Empresa del Año 2020 de El Periódico Lliurament dels premis: Lliurament del Premi Empresa de l’Any – el premi recau en Laboratoris Reig Jofre, recullen el premi el Sr. Ignasi Biosca, CEO , la Sra. Isabel Reig, presidenta i el Sr. Alex García Reig, vicepresident - lliuren el premi l’Excma. Sra. Raquel Sánchez, Ministra de Transports del Govern d’Espanya, el Molt Hble Sr. Pere Aragonès, President de la Generalitat de Catalunya, el Sr.Javier Moll, President de Prensa Ibérica i el Sr. Josep Oliu, President del Banc Sabadell

Premios Empresa del Año 2020 de El Periódico Lliurament dels premis: Lliurament del Premi Empresa de l’Any – el premi recau en Laboratoris Reig Jofre, recullen el premi el Sr. Ignasi Biosca, CEO , la Sra. Isabel Reig, presidenta i el Sr. Alex García Reig, vicepresident - lliuren el premi l’Excma. Sra. Raquel Sánchez, Ministra de Transports del Govern d’Espanya, el Molt Hble Sr. Pere Aragonès, President de la Generalitat de Catalunya, el Sr.Javier Moll, President de Prensa Ibérica i el Sr. Josep Oliu, President del Banc Sabadell / Ferran Nadeu (EPC)

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Reig Jofre utilitzarà Polònia, on ha desembarcat en l’àrea de ‘specialty pharmacare’, centrada en la recerca, desenvolupament, fabricació i comercialització d’especialitats en les àrees de dermatologia; osteoarticular i salut de la dona, per replicar el seu model de negoci a Espanya.

L’objectiu és començar en aquest país, on va obrir la filial el 2021, el pla de posar en marxa totes les seves activitats. Aquí hi hauria les tecnologies farmacèutiques (desenvolupament i fabricació de productes farmacèutics injectables estèrils i liofilitzats, així com antibiòtics derivats de la penicil·lina) i ‘consumer healthcare’ (especialitzada en complements alimentaris de l’àrea de la prevenció i el benestar; i en desinfectants tòpics sota la marca Forté Pharma i medicaments sense recepta –OTC–). Actualment Polònia és el vuitè mercat en el qual la firma opera directament a més d’Espanya, l’únic país on desenvolupa les tres àrees de negoci. Els altres són França, Portugal, Bèlgica, Suècia, el Regne Unit i Singapur.

Notícies relacionades

Ignasi Biosca, conseller delegat de la farmacèutica, controlada en més del 62% per la família fundadora, s’ha felicitat per la visibilitat internacional que han guanyat després del contracte per produir la vacuna de Janssen contra la covid, la relació del qual va vèncer a finals de l’any passat. La companyia ha celebrat la junta general d’accionistes, en la qual s’ha avalat «el millor exercici de la història» del grup, amb unes vendes de 271 milions, el 15% més que a l’exercici anterior i un resultat d’explotació de 30,4 milions, amb una alça de l’11% i un benefici net de 8,1 milions, el 59% més. Biosca apunta a arribar a unes vendes de 300 milions «en un futur pròxim» i fins i tot aquest 2023.

El conseller delegat ha explicat que la companyia ha passat d’una fase d’inversió intensiva a una altra en la qual es tracta de rendibilitzar-les. També preveu continuar reduint l’endeutament, situat en 62,3 milions amb una despesa financera «a tipus fixos baixos» d’1,4 milions d’euros i, en el futur, retribuir els accionistes amb efectiu. Fins ara, i així ho ha avalat la junta d’accionistes, els accionistes poden triar entre percebre la remuneració en diners o en accions.