Política d’emissions zero

Acord amb Alemanya perquè aixequi el veto a la prohibició de motors de combustió el 2035

Brussel·les anuncia el desbloqueig de la mesura, aprovada al ple del Parlament Europeu del 14 de febrer

Acord amb Alemanya perquè aixequi el veto a la prohibició de motors de combustió el 2035
1
Es llegeix en minuts

El vicepresident de la Comissió Europea per al Pacte Verd Europeu, Frans Timmermans, ha anunciat aquest dissabte un acord amb Alemanya per a l’aixecament del seu veto a la prohibició de motors de combustió el 2035.

«Hem arribat a un acord amb Alemanya sobre l’ús futur de combustibles sintètics als automòbils», ha anunciat Timmermans al seu compte de Twitter.

Brussel·les havia plantejat un possible encaix dels combustibles sintètics en el marc de les negociacions per a la prohibició de la venda dels vehicles de combustió a la Unió Europea (UE) a partir del 2035, una mesura que havia quedat paralitzada a causa que el Govern alemany vol incloure aquest tipus de carburants en l’acord.

La prohibició de comercialitzar vehicles de combustió –inclosos els de gasolina, dièsel i híbrids– a partir del 2035 es va ajornar sense nova data pels dubtes d’última hora que van expressar Alemanya i Itàlia i que podrien posar en risc l’adopció de la nova norma, que forma part del paquet climàtic que la UE vol impulsar aquesta legislatura per reduir almenys en un 55% les emissions contaminants del bloc en l’horitzó del 2030 respecte a les de 1990.

Notícies relacionades

La mesura ja es va aprovar al ple del Parlament Europeu del 14 de febrer, però va ser a les negociacions a nivell d’ambaixadors quan Alemanya va mostrar reticències sobre un acord entre institucions que ja es va acordar la tardor passada.

«Ara treballarem perquè s’adoptin els estàndards de CO2 per a automòbils al més aviat possible», ha afegit Timmermans abans d’avisar que el marc legal per a l’encaix dels combustibles sintètics només es desenvoluparà quan l’acord de base sigui desbloquejat i adoptat pels Vint-i-set.