Crisi financera

Els bancs dels EUA rescaten el First Republic Bank amb 30.000 milions

La mesura es podria anunciar de manera oficial aquest mateix dijous

Els bancs dels EUA rescaten el First Republic Bank amb 30.000 milions
1
Es llegeix en minuts
EFE

Un grup d’institucions financeres nord-americanes estan «en converses» per rescatar el First Republic Bank amb fins a 30.000 milions i podrien anunciar aquest dijous la mesura, segons diversos mitjans especialitzats.

JPMorgan i Bank of America, els dos bancs més grans dels EUA, dipositaran 5.000 milions de dòlars cada un a First Republic, segons ‘The New York Times’ (NYT). La mateixa quantitat hi posaria Citigroup, segons ‘The Wall Street Journal’. Per la seva banda, s’espera que Goldman Sachs i Morgan Stanley hi aportin 2.500 milions de dòlars cadascun, si es completa el tracte, i que un grup més petit de bancs regionals podria aportar 1.000 milions de dòlars cada un com a part del total, va detallar el ‘The New York Times’.

Després d’aquesta filtració als mitjans, les accions del First Republic pujaven un 5,31%, a les 15.00 hores locals (19.00 GMT), un gran contrast amb la caiguda de gairebé el 30% a primera hora del matí.

Notícies relacionades

El First Republic va tenir la tercera taxa més alta de dipòsits no assegurats entre els bancs dels EUA, darrere del Silicon Valley Bank (SVB) i el Signature Bank, segons una nota de Raymond James.

El First Republic, que té seu a San Francisco, va ser degradada a la categoria de ‘junk’ (‘escombraries’, en anglès) dimecres tant per Fitch Ratings com per S&P Global. Amb aquest moviment s’evita que el First Republic segueixi el camí del Silicon Valley Banky i del Signature Bank, entitats tancades per les autoritats els dies 10 i 12, respectivament, en un moviment que va desencadenar un corrent de pànic que després es va traslladar a Europa.