Diàleg social

Els sindicats ratifiquen el seu suport a la reforma de les pensions i la CEOE confirma el seu ‘no’

La patronal es reafirma en el seu rebuig i el Govern estudia aprovar la norma en un Consell de Ministres extraordinari aquest dijous

Els sindicats ratifiquen el seu suport a la reforma de les pensions i la CEOE confirma el seu ‘no’

Javier Lizon / EFE

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

CCOO i UGT han donat el seu ‘sí’ definitiu a la reforma de pensions plantejada pel ministre José Luis Escrivá. La patronal CEOE, per la seva banda, es reafirma en el ‘no’ a una norma que suposarà un augment de costos per a les companyies, especialment per a les grans corporacions. No hi ha hagut sorpreses i aquest dimecres els òrgans de direcció dels agents socials han confirmat les posicions que ja s’intuïen després de les reunions de divendres passat i de dilluns d’aquesta mateixa setmana.

Notícies relacionades

Ara és el torn dels partits polítics amb representació al Congrés, que estan citats per fer-ho aquest dimecres a les quatre de la tarda en la comissió del Pacte de Toledo. Fonts consultades traslladen que formacions com ERC i EH Bildu estan predisposades a donar el seu suport a la nova reforma de l’Executiu, que ja va aconseguir lligar fa uns dies un consens intern que va concloure les discrepàncies entre el PSOE i Unides Podem.

A diferència de la reforma laboral, que va sortir finalment aprovada per un sol vot (i per error), tot apunta que la norma dissenyada per Escrivá aconseguirà uns suports suficients a la Cambra baixa per sortir validada sense sobresalts.