Sinistres laborals

Treball no va detectar negligències d’ICL en els dos accidents mortals de la mina de Sallent, el 2020

Els inspectors de Treball van tancar la seva acta sense detectar incompliments en la normativa laboral per part de l’empresa

Treball no va detectar negligències d’ICL en els dos accidents mortals de la mina de Sallent, el 2020

NIA ESCOLÀ / ACN

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Inspecció de Treball de la Generalitat no va detectar negligències per part de l’empresa ICL en els dos accidents mortals esdevinguts el 2020 a la seva mina de Sallent (Bages), segons confirmen a EL PERIÓDICO fonts de la conselleria dirigida actualment per Roger Torrent. L’empresa serà sotmesa a una nova investigació després del sinistre que ha tingut lloc aquest dijous a la seva altra mina, a Súria, on han mort aquest dijous tres persones. ICL serà sotmesa a una doble investigació, d’una banda la policial, que dirigiran els Mossos d’Esquadra, i d’altra banda, l’administrativa per part de la sotsdirecció general de Mines, que depèn de la Conselleria d’Empresa.

Notícies relacionades

Malgrat que els sindicats, en el seu moment, van reclamar més mesures de seguretat per a la infraestructura de Sallent i van criticar que estigués a càrrec d’una empresa externa, Montajes Rus, els inspectors de Treball no van acreditar cap incompliment de la normativa. Al seu dia les dues morts de dos treballadors en menys de tres setmanes van provocar la convocatòria d’una vaga.

Avui, en el cas del sinistre de Súria, tres setmanes abans del succés una inspecció de la sotsdirecció de Mines de la Generalitat s’ha personat a les instal·lacions i no hi va trobar irregularitats. Malgrat això, aquest dijous s’ha produït un despreniment del sostre d’una de les galeries, que ha sepultat tres miners que en aquell moment desenvolupaven la seva activitat, segons han explicat fonts sindicals.