Empreses

L’economista Niño Becerra revela el motiu de la marxa de Ferrovial d’Espanya

Culpa l’absència d’una política fiscal comuna a la UE de la sortida «legal» de Ferrovial als Països Baixos

L’economista Niño Becerra revela el motiu de la marxa de Ferrovial d’Espanya

David Castro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El famós economista Santiago Niño Becerra parlava a ‘La Ventana’, programa radiofònic de la cadena SER, el perquè de la polèmica decisió de la constructora Ferrovial d’establir la seva seu social als Països Baixos, abandonant Espanya, alhora que alertava sobre la possibilitat que altres grans empreses seguissin l’exemple de la firma de Del Pino.

Assegura Niño Becerra que la possible marxa de Ferrovial, que sotmetrà la seva decisió a l’opinió dels seus inversors, és conseqüència que quan es va crear la Unió Europea no es va fixar una política fiscal comuna a tots els països membres, per la qual cosa nacions com els Països Baixos i Luxemburg poden atraure empreses als seus territoris oferint una tributació fiscal més beneficiosa per a elles.

Notícies relacionades

«Quan es va crear la Unió Europea hi va haver consens en què això no fos igual. Quan s’accepten les regles d’una cosa, se n’han d’acceptar les conseqüències. Si els capitals es poden moure lliurement, Ferrovial pot moure la seva domiciliació d’aquí als Països Baixos i no és res il·legal», va assegurar l’expert.

Sobre la reacció del Govern a l’anunci de la constructora, Niño Becerra assegura que la ministra Nadia Calviño «entén perfectament el moviment de Ferrovial des del punt de vista tècnic» i afegeix que a l’Executiu només li queda «teatralitzar esdeveniments polítics» exculpant-lo, alhora, «que se n’hagi anat Ferrovial». Sobre la possibilitat que altres grans empreses puguin seguir l’exemple de Ferrovial i instal·lar-se en altres països, Niño Becerra ho té clar: «Si em pregunteu si hi ha altres empreses fent números per veure si els surt compte anar-se’n, estic segur que sí». «Si es pogués fer una enquesta entre empreses grans sobre si se’n volen anar als Països Baixos, ens sorprendria el resultat», conclou.

Temes:

Ferrovial