¿Quina relació té Florentino Pérez amb Ferrovial?

¿Quina relació té Florentino Pérez amb Ferrovial?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de l’anunci de la constructora Ferrovial que deixarà Espanya per instal·lar la seva seu als Països Baixos, que ha provocat una concatenació de reaccions de tota mena, és inevitable pensar en un possible efecte contagi i preguntar-se si podrien altres gegants del sector, com ACS, presidida per Florentino Pérez, seguir els seus passos.

L’empresa de Pérez no només comparteix negoci amb la de Del Pino, sinó que les dues empreses presenten una similar estructura accionarial en la qual els fundadors són els màxims accionistes, junt amb un reduït grup de fons d’inversió.

La relació entre les dues companyies, rivals freqüents en l’adjudicació de múltiples projectes, es va convertir en societat quan juntes van crear Emesa, firma amb què exploten, conserven i mantenen la M-30 madrilenya i a través de la qual posseeixen el 20% de l’empresa mixta Madrid Calle 30.

Notícies relacionades

D’altra banda, tant ACS com Ferrovial han vist com Espanya ha reduït el seu pes en els seus resultats mentre creixia el dels Estats Units com a principal mercat i han iniciat un canvi d’estratègia en el qual han apostat pel negoci de les concessions.

Entre les raons que s’han estudiat perquè Ferrovial s’instal·li als Països Baixos hi ha el fet que li facilita poder cotitzar a Wall Street en un futur, que li proporcionaria accés a més possibilitats de finançament. Les mateixes raons d’aconseguir un millor finançament podrien fer que l’empresa de Florentino Pérez pensés de fer el salt a la borsa de Frankfurt, opció que tindria a l’abast de la seva mà al moment que es concreti la seva fusió amb la seva filial alemanya Hochtief, ja que el mercat alemany té una gran estabilitat.