El 2023

Surt a llum el que paga Mercadona per treballar només el cap de setmana

La cadena de supermercats va anunciar una pujada del salari del 5,7%, segons l’IPC del desembre, a partir de la nòmina del gener

  • Això cobrarà un treballador de Mercadona des d’aquest gener del 2023

Surt a llum el que paga Mercadona per treballar només el cap de setmana

Mercadona

2
Es llegeix en minuts

Amb l’’escalada de preus derivada de la inflació, la ciutadania pateix una pèrdua de poder adquisitiu. Per això reclama a les empreses que augmentin els salaris de la mateixa manera que ho fa el cost de vida. En aquest sentit, el Govern va anunciar una pujada del 8% del salari mínim, que se situa en 1.080 euros mensuals. Una altra història són les companyies privades, que estan en el seu dret de procedir com els convingui, agradi o no. No obstant, hi ha excepcions com la de Mercadona. Després d’augmentar un 5,7% el sou aquest 2023 als seus empleats, ara ha transcendit quant paga la cadena de supermercats per treballar només el cap de setmana.

La companyia que dirigeix Juan Roig ja va anunciar un augment dels sous del 6,5% el gener del 2022, de manera que el salari base firmat en el conveni va arribar l’any passat fins als 1.425 euros bruts. Abans que s’acabés un any realment complicat en l’àmbit econòmic, Mercadona va tornar a incrementar les pagues un 5,7%, segons l’IPC del desembre. Tant el salari base com els complements i els plusos. D’aquesta manera, un treballador que s’incorpori a partir d’aquest gener a Mercadona té un sou base d’uns 1.507 euros bruts mensuals amb 12 pagues.

L’antiguitat també està pagada: en el cas de portar més de dos anys, el sou passarà dels 1.565 euros als 1.655 euros al mes. Els treballadors amb tres anys o més cobraran 1.838,80 euros en lloc dels 1.738 del desembre. Els més veterans, amb una trajectòria a l’empresa superior als quatre anys, passaran de cobrar 1.929 euros a 2.041 euros al mes.

Mitja jornada o a temps parcial

Notícies relacionades

A més de tenir una àmplia plantilla a temps complet, la cadena reforça el personal el cap de setmana, especialment de cara a l’estiu, ja que en algunes localitats costaneres obre els diumenges de 9 a 15 hores, i festivitats rellevants. En aquest sentit, Mercadona contracta personal a mitja jornada o a temps parcial, el que suposa torns de 15 o 20 hores a la setmana, respectivament.

En el cas que es treballin 15 hores a la setmana, normalment divendres i dissabte, el 2023 es cobra una retribució mensual bruta de 565 euros. D’altra banda, en el cas que en el contracte figurin 20 hores a la setmana, que se solen ajustar a divendres, dissabte i dilluns, es guanyen uns 753 euros bruts mensuals.