Indústria

Satisfacció del Govern, Indústria i el Consorci de la Zona Franca per la reindustrialització dels terrenys de Nissan

L’adjudicació del sòl a la companyia australiana Goodman entra en la recta final per a la fabricació de vehicles elèctrics per part del D-Hub

Satisfacció del Govern, Indústria i el Consorci de la Zona Franca per la reindustrialització dels terrenys de Nissan
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), la Generalitat i el Ministeri d’Indústria s’han felicitat que finalment comenci la reindustrialització dels terrenys de Nissan. El CZFB ha adjudicat la licitació per a l’arrendament dels terrenys a l’empresa Goodman, grup que manté en propietat, desenvolupa i gestiona espais logístics i empresarials a Europa, els EUA i la regió d’Àsia-Pacífic, tal com va avançar EL PERIÓDICO.

L’òrgan i la mesa de contractació han aprovat la proposta presentada per Goodman, únic candidat que s’havia presentat a l’esmentada licitació, després d’analitzar i verificar que compleix els requisits que s’exigien en les bases de la licitació. La candidatura garanteix la continuïtat industrial amb un projecte vinculat a la mobilitat elèctrica. Les administracions s’han congratulat de poder posar en marxa l’activitat en la totalitat dels terrenys que permetrà recol·locar la plantilla de Nissan, que actualment està consumint la prestació d’atur, a més de generar nova ocupació.

Amb aquest pas, la reindustrialització dels terrenys de Nissan afronta ja la seva recta final després de la posada en marxa en una primera fase, que va tenir lloc el juliol del 2022, amb l’autorització perquè l’empresa Silence, un dels inversors seleccionats per la taula, pogués iniciar les seves activitats dins del recinte de la Zona Franca, ocupant una extensió total de 61.078 metres quadrats i contractant diversos empleats de Nissan, partint de l’acord que van firmar l’empresa i la representació dels treballadors.

Notícies relacionades

Així mateix, Nissan va rebre també l’autorització perquè el Centre Tècnic de la marca pugui continuar la seva activitat al recinte de la Zona Franca, que ocupa 38.438 metres quadrats i ocupa 287 treballadors. Després d’aquesta adjudicació, serà Goodman, com a nou inquilí d’aquests terrenys, que subrogui els contractes a les empreses ja establertes en aquest espai i desplegui el projecte del Hub d’electromobilitat, encapçalat per Qev Technologies i BTech.

El projecte Hub Tech Factory ha sigut un dels 10 projectes tractors que s’han beneficiat de la línia de cadena industrial de valor del Perte del vehicle elèctric posat en marxa pel Ministeri d’Indústria amb una ajuda pública de 65,23 milions d’euros amb l’objectiu de liderar la dinamització de la cadena de valor creant la capacitat de dissenyar i produir un rang complet de components i vehicles d’electromobilitat que permeti la fabricació multireferència i multimarca.

Temes:

Nissan