Combustible

Els tres motius que expliquen per què el dièsel torna a ser més barat que la gasolina

Els tres motius que expliquen per què el dièsel torna a ser més barat que la gasolina

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sis mesos han hagut de passar perquè tornem a veure com el gasoil resulta més econòmic que la gasolina. Segons les últimes dades del Butlletí Petrolier, que reuneix el preu mitjà del combustible registrat a més d’11.400 estacions de servei espanyoles entre el 7 i el 13 de febrer del 2023, el preu del gasoil es va situar en 1,628 euros per litre davant els 1,633 euros per litre marcat per la gasolina.

Els motius d’aquest tomb en els preus del carburant podem trobar-los a l’hivern de temperatures suaus, la majoria del temps, que estem tenint, la qual cosa fa que disminueixi el consum de dièsel i d’altres combustibles demandats per generar calor.

Notícies relacionades

La menor dependència de la matèria primera provinent de Rússia també ha influït en aquest mateix tomb de preus: aquest any no hi ha hagut factor sorpresa, ja que es coneixia la continuïtat de la guerra d’Ucraïna, així com les sancions a Moscou i la prohibició d’importar derivats del petroli russos. Les empreses energètiques han pogut ser previsores i buscar altres proveïdors.

D’altra banda, el fet que els Estats Units hagin decidit no reduir la seva producció petrolífera també ha ajudat, en general, a mantenir els preus tant de la gasolina com del gasoil.