La Fundació La Caixa eleva a 538 milions el pressupost per al 2023

De la xifra total, que suposa un augment del 4,5% i la dotació més elevada de la història, el 60% es destinarà a programes de transformació social, integració laboral i de suport a les persones grans

Isidre Faine

Isidre Faine / Simone Boccaccio (EPC)

2
Es llegeix en minuts

El pressupost de la Fundació La Caixa assolirà aquest any el nivell més alt de la història a l’arribar a 538 milions d’euros, un augment del 4,5%. L’entitat presidida per Isidro Fainé suma més d’una dècada destinant una inversió superior als 500 milions d’euros al desenvolupament d’iniciatives socials, científiques, educatives i culturals.

Del total de la inversió prevista el 2023, que augmenta en 23 milions respecte al 2022, el 60%, prop de 320 milions d’euros, es destinarà al desenvolupament de programes de transformació social, com CaixaProinfància, amb l’objectiu de lluitar contra la pobresa infantil; els projectes d’integració laboral Incorpora i Reincorpora; el programa d’atenció integral a persones amb malalties avançades, que busca millorar la qualitat de l’atenció a les persones que es troben al final de la vida; així com el programa de persones grans, per fomentar la participació social d’aquest col·lectiu.

Dins d’aquest apartat, les convocatòries d’ajudes per a projectes socials tindran una dotació de 45 milions d’euros. L’altre 21% de la inversió total, 112 milions d’euros, es destinarà a iniciatives de divulgació de la cultura i de la ciència, a través de la xarxa de centres CaixaForum.Recerca

projectes socialsdivulgació de la cultura i de la ciènciaCaixaForum.RecercaL’àrea de recerca i salut de la Fundació hi invertirà 62 milions d’euros, l’11% del pressupost total. Les convocatòries de suport a projectes de recerca mèdica CaixaImpulse Health i CaixaImpulse Innovació, així com al desenvolupament del futur CaixaResearch Institute, centre de referència científic que la Fundació està impulsant a Barcelona, figuren entre les partides d’aquest bloc.

Finalment, el 8% restant de la inversió de l’entitat el 2023, 44 milions d’euros, es destinarà a l’àrea d’educació i beques, que promou beques de grau, postgrau, doctorat i postdoctorat, així com el programa Educaixa, que promou la transformació educativa amb l’objectiu de garantir una educació de qualitat a través del desenvolupament de les adequades tant en els alumnes com en tota la comunitat docent.

Notícies relacionades

Isidro Fainé destaca: «És precisament en els moments difícils com els actuals quan hem de ser més a prop de tota la societat i, especialment, d’aquelles persones que es troben en situació de vulnerabilitat. En el centre de les nostres preocupacions hi ha les persones i el benestar de les seves vides.» I ha afegit que el propòsit de la Fundació és, «senzillament, el desenvolupament social i  humà, el progrés col·lectiu, i el benestar de cada persona considerada i tractada com a individu.»

El 2022, la Fundació La Caixa, que té com a director general Antonio Vila Bertrán, va continuar «desenvolupant de manera prioritària els seus programes estratègics amb incidència social i impacte transformador en vista de les principals problemàtiques», segons l’entitat. L’any passat de les activitats va ser la col·laboració per vehicular l’acollida de refugiats ucraïnesos en famílies espanyoles.