Agència Tributària

Com omplir el formulari per sol·licitar l’ajuda de 200 euros

Fins al 31 de març, rendes inferiors a 27.000 euros anuals poden sol·licitar aquesta ajuda sempre que, a més, compleixin una sèrie de requisits

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Del 15 de febrer al 31 de març està obert el termini perquè persones amb baixos ingressos econòmics demanin l’ajuda governamental de 200 euros ideada per pal·liar la pujada dels preus provocada fonamentalment per la guerra d’Ucraïna.

La petició es pot registrar a través de la web de l’Agència Tributària i les autoritats resoldran ben aviat.

Notícies relacionades

Aquelles persones que tinguin ingressos superiors a 27.000 euros a l’any queden fora d’aquesta ajuda, igual com les que percebin ja l’ingrés mínim vital (no són compatibles) o els pensionistes.

Omplir el formulari per aconseguir l’ajuda no és complicat, però s’hauran de tenir a mà certes dades com el número del DNI i la referència cadastral de la vivenda habitual del sol·licitant a data 31 de desembre del 2022. A més, s’ha d’estar donat d’alta al sistema Cl@ve, o fer-ho en el moment d’omplir la petició

  1. Per si sorgeixen dubtes, una senzilla guia pas a pas: Ingresar a la web de l’Agència Tributària. Clicar a ‘Sol·licitud de NOVA ajuda de 200 euros per a persones físiques’.

  2. Introduir el DNI, la validesa del document o la seva data d’expedició. Si es té certificat digital o DNI electrònic també són formes vàlides de registre.

  3. Introduir Cl@ve PIN després de sol·licitar l’enviament al mòbil. Si no se’n disposa d’una, es pot sol·licitar a l’Agència Tributària. 

  4. Omplir acuradament els camps que sol·licita el formulari: DNI, nom i cognoms, número de telèfon per partida doble, número de compte; indicar si s’ha treballat o s’ha sigut beneficiari de prestació, si es té residència legal a Espanya; dades del domicili de residència el 2022 incloent referència cadastral.

  5. Indicar els menors que visquin amb el sol·licitant, en cas d’haver-n’hi.