Accions

Nintendo perd més d’un 7,5% a la borsa després de la frenada de la Switch

  • La caiguda de beneficis de la firma nipona després de baixar les vendes de la consola afecta les seves accions al parquet de Tòquio

afp yd6vo

afp yd6vo / KAZUHIRO NOGI (AFP)

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’empresa japonesa de videojocs Nintendo va caure més d’un 7,5% durant la primera meitat de la negociació a la Borsa de Tòquio d’aquest dimecres, l’endemà d’informar d’una reducció de beneficis per la frenada de les vendes de Switch. Les accions de Nintendo van caure amb força des de l’arrencada de la sessió, en reacció a la presentació la vigília del seu informe financer de l’abril al desembre, els primers nou mesos del seu exercici fiscal, en què va reduir el seu benefici net un 5,8% interanual i va retallar la facturació per vendes un 1,9%.

Notícies relacionades

La desenvolupadora i distribuïdora de videojocs amb seu a Kyoto, a l’oest del Japó, va atribuir aquesta reducció a una frenada de les vendes de les seves consoles Switch i dels jocs per aquesta, que va fer que hagués de rebaixar les seves previsions de vendes de consoles i els seus resultats per a tot l’exercici, que es tancarà el 31 de març. Nintendo va assenyalar que els problemes de subministrament de xips i altres components de finals d’estiu van afectar la seva producció de consoles Switch, cosa que hauria motivat una caiguda de vendes de hardware, acompanyada d’una caiguda de vendes de jocs.

El gegant nipó dels videojocs no s’ha vist exclòs de la frenada experimentada pel sector amb la normalització de la pandèmia i la falta de components, a la qual cosa s’afegiria l’envelliment de Switch, que es prepara per entrar en el setè any de vida, amb les expectatives dels inversors posades en l’anunci d’una actualització del software o alguna nova proposta. De moment, l’empresa va anunciar hores després de la presentació dels seus resultats més recents, que va publicar quan el mercat borsari ja estava tancat, l’emissió avui (en horari europeu i americà, demà per al Japó) d’un dels seus Nintendo Direct, vídeos ‘online’ en què presenta les seves novetats.

Temes:

Borsa Nintendo