Deute públic

El Tresor adjudica 5.063 milions i rebaixa l’interès de les lletres a un any

La demanda dels estalviadors, per gairebé 10.200 milions, duplica la quantitat adjudicada

El Tresor adjudica 5.063 milions i rebaixa l’interès de les lletres a un any

Carlos Luján / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Pablo Allendesalazar
Pablo Allendesalazar

Periodista

ver +

En plena eufòria entre els estalviadors a favor del deute públic, en general, i de les lletres del Tresor, en particular, el Tresor Públic ha adjudicat 5.063 milions d’euros en la subhasta de lletres a un any i sis mesos celebrada aquest dimarts, en què ha rebaixat lleugerament l’interès que paga pels títols a dotze mesos i ha augmentat el que abona pel deute a mig any.

Segons dades del Tresor, l’interès marginal de les lletres a un any ha descendit gairebé setze punts bàsics respecte de la licitació de gener, fins al 2,839% (cota a mig camí entre desembre del 2022 i el mes passat), en tant que el dels títols a sis mesos ha crescut gairebé una dècima, i se situa en el 2,693%, nivell de juliol del 2012.

El Tresor ha assignat 4.000 milions en lletres a un any i 1.062,7 milions en lletres a sis mesos.

Les peticions dels inversors van ascendir a 7.861,71 milions d’euros en el cas de les lletres a un any i a 2.327,09 milions d’euros, amb una demanda global de 10.190,8 milions.

L’interès mitjà de les lletres a un any es va situar en el 2,813% i el de les lletres a sis mesos, en el 2,675%.

D’aquesta manera, el Tresor ha satisfet alguna cosa més d’una de cada dues peticions per a les lletres a un any i una mica menys de cada sol·licitud per als títols a sis mesos.

L’atractiva rendibilitat que ofereix el deute públic a curt termini ha disparat la demanda de lletres per part dels inversors minoristes, sobretot a partir de mitjans de l’any passat, que va ser quan els tipus d’interès de l’eurozona van començar a pujar.

Notícies relacionades

Segons fonts del Tresor, només la setmana passada hi ha hagut sol·licituds per import de 300 milions al produir-se una allau de demanda que ha causat problemes a la pàgina web del Tresor Públic, un dels canals per adquirir lletres, i cues al Banc d’Espanya, on es poden comprar títols de deute de l’Estat de manera presencial. A principis de gener, la web rebia entorn de 800.000 visites diàries i dijous passat va registrar uns 5 milions, d’acord amb les mateixes fonts. Els inversors minoristes representen al voltant del 2% de la demanda total de deute públic.

E