Mercats

L’Ibex 35 obre amb una caiguda del 0,5% i perd els 9.200 enters

La setmana estarà marcada per les tensions geopolítiques després que les Forces Armades nord-americanes hagin fet caure el suposat globus espia xinès una vegada estava ja sobre aigües de l’oceà Atlàntic

L’Ibex 35 obre amb una caiguda del 0,5% i perd els 9.200 enters
1
Es llegeix en minuts

L’Ibex 35 ha iniciat la sessió d’aquest dilluns amb una caiguda del 0,5%, cosa que ha fet que el selectiu se situés en els 9.175 enters a les 9.02 hores, en una setmana marcada per les tensions geopolítiques després que les Forces Armades nord-americanes hagin fet caure el suposat globus espia xinès una vegada estava ja sobre aigües de l’oceà Atlàntic i després d’haver travessat tot el país de costa a costa.

D’altra banda, aquesta setmana continuarà condicionada per les dades econòmiques i pels resultats empresarials, amb la publicació de les vendes minoristes a Europa, l’IPC del gener a Alemanya i els comptes de companyies com Activision Blizzard, Walt Disney i Pepsi Co als Estats Units, i Naturgy, Logista, ArcelorMittal i Mapfre a Espanya.

D’aquesta manera, després d’haver avançat un 1,82% la setmana passada, el selectiu madrileny ha inciat la sessió per sota de la cota psicològica dels 9.200 punts, amb la major part dels valors en vermell.

Als primers compassos de la sessió, Amadeus ha liderat les caigudes, amb un descens del 2,25%, seguit per ArcelorMittal (-1,89%), Fluidra (-1,73%), Grifols (-1,43%), BBVA (-1,4%) i Santander (-1,3%), i al costat contrari s’han situat CaixaBank (+0,65%), Repsol (+0,42%), Enagás (+0,24%) i Naturgy (+0,12%).

La resta de borses europees han obert amb caigudes del 0,7% per a Frankfurt i París i del 0,5% per a Londres.

Notícies relacionades

Així mateix, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, s’ha situat en un preu de 80 dòlars, amb un ascens del 0,65%, i el Texas s’ha situat en els 73 dòlars, amb una alça del 0,52%.

Finalment, la cotització de l’euro enfront el dòlar s’ha col·locat en 1,0785 ‘bitllets verds’, alhora que la prima de risc espanyola s’ha situat en 93 punts bàsics, amb l’interès exigit al bo a deu anys en el 3,256%.