Estalvi

Lletres del Tresor: com i on comprar en la pròxima subhasta

Lletres del Tresor: com i on comprar en la pròxima subhasta
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

De l’èxit dels bons i obligacions del Tresor Públic espanyol en els últims temps donen bon compte les xifres que espera arribar en aquesta a la seva primera subhasta del febrer: de 5.250 milions a 6.750 milions d’euros. Una fita, perquè tradicionalment no és gaire de l’interès del ciutadà mitjà i els seus demandants solen ser els inversors habituals. Però alguna cosa està canviant respecte a això, i és que la incertesa econòmica que envolta diversos escenaris com la borsa i la inversió en vivenda, i la poc atractiva remuneració que, almenys de moment, ofereixen els bancs, entre altres aspectes, estan convertint la renda fixa en una de les grans prioritats per als estalvis de no pocs ciutadans 

D’aquesta manera, a espera que aclareixi el panorama, els perfils més conservadors d’estalviadors estan buscant refugi als bons del Tresor i la seva creixent rendibilitat. Les pujades de tipus del Banc Central Europeu (BCE) des de l’any passat han tingut molt a veure en aquesta evolució: en la subhasta del mes de gener, l’interès mitjà de les lletres a 12 mesos es va situar en el 2,983%, un 20,57% més que el de la subhasta del desembre (2,474%). En el cas de lletres a sis mesos, el tipus al gener va ser del 2,584%, davant el 2,092% de final d’any. La rendibilitat dels bons a 5 anys es va situar en el 2,66% i les obligacions a 10 anys en el 3,30%. 

Per demanar aquests bons, a causa de l’elevada demanda que s’està registrant per part dels ciutadans, el Banc d’Espanya ha decidit la necessitat de sol·licitar una cita prèvia, a partir del 7 de febrer amb el servei de Comptes Directes de l’entitat emissora, a la seva seu central de Madrid o a les altres sucursals del país, amb uns dies d’antelació abans d’una nova subhasta de lletres a sis i dotze mesos, en les quals es preveu que la rendibilitat del deute a un any podria franquejar el 3%.

Notícies relacionades

Les subhastes de les lletres a tres i nou mesos se celebren el quart dimarts de cada mes, mentre que les de sis i dotze mesos se subhasten generalment el tercer dimarts de cada mes. La dels bons se celebra el primer dijous de cada mes i les obligacions el tercer. És possible presentar les ofertes fins a un dia abans del dia de la subhasta.

Les opcions per adquirir-les són en una de les oficines del Banc d’Espanya identificant-se amb DNI o un altre document identificatiu, les dades bancàries del compte de referència en el qual realitzar l’ingrés dels interessos i l’amortització, i els diners a invertir, en efectiu, transferència o xec.