Comptes públics

Les patronals catalanes insten a accelerar la inversió industrial i rebaixar la pressió fiscal

Foment assegura que els pressupostos són «un element d’estabilitat necessari per a l’economia productiva»

La Cecot exigeix que s’executin ja les inversions relacionades amb infraestructures o amb les mesures de suport a la reindustrialització

Les patronals catalanes insten a accelerar la inversió industrial i rebaixar la pressió fiscal

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, va celebrar aquest dimecres l’acord per aprovar els pressupostos del 2023 entre el Govern i el PSC: «Significa un element d’estabilitat necessari per al bon funcionament de l’economia productiva». En un comunicat, la patronal ha destacat el pla de reinversió industrial que contemplen els comptes i Sánchez Llibre ha assegurat que una pròrroga pressupostària «hauria sigut una irresponsabilitat». Ha remarcat que s’hagi acordat agilitar «diverses infraestructures vitals per a l’economia del país», com la B-40, el projecte BCN World o l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-el Prat.

Per la seva banda, el president de la Cecot, Xavier Panés, ha celebrat l’acord entre el Govern i el PSC i ha aprofitat per exigir «les execucions del que se’n derivi», informa la patronal en un comunicat. «Arribar a acords com el d’avui és un factor d’estabilitat que ajuda el teixit empresarial i econòmic a poder establir plans estratègics», ha sostingut en una reunió de la junta directiva de la patronal.

Notícies relacionades

Ha afirmat que des de la Cecot estaran atents al compliment dels acords i «exigiran les execucions que se’n derivin com, per exemple, les relacionades amb infraestructures o amb les mesures de suport a la reindustrialització del Pacte Nacional per a la Indústria (PNI)». I ha afegit: «Donada l’experiència en relació amb compromisos i execucions finals, a ningú el pot agafar per sorpresa que les empreses rebem amb certa prudència algunes informacions i propostes».

La Cecot ha dit que recolzarà la proposta d’esmenes als pressupostos orientades a rebaixar «la pressió fiscal dels catalans que ha avançat Foment del Treball». Sánchez Llibre considera que els pressupostos tenen «un element de forta pressió fiscal que pot dificultar la competitivitat de l’acció econòmica, sobretot la de pimes i autònoms, que poden ser un fre». L’objectiu és rebaixar la pressió fiscal dels catalans «que es desprèn de l’acord».