Tecnologia

Microsoft contractarà 100 persones al seu centre d’intel·ligència artificial a Barcelona

La companyia confirma que els acomiadaments anunciats a la seva plantilla afectaran Espanya

La firma espera que el desplegament de la seva regió al núvol creï 50.000 llocs de treball, entre directes i indirectes

Microsoft contractarà 100 persones al seu centre d’intel·ligència artificial a Barcelona
2
Es llegeix en minuts

Microsoft preveu contractar 100 nous empleats al seu centre d’intel·ligència artificial (IA) de Barcelona, segons ha anunciat aquest dilluns el president de la companyia a Espanya, Alberto Granados. Durant la seva intervenció en un acte organitzat per Nueva Economía Fórum, Granados ha explicat que la companyia ha incorporat els últims mesos unes 80 persones a aquest centre d’IA i que preveuen ampliar l’equip amb la contractació d’unes 100 persones més.

Un anunci que el president de Microsoft Espanya ha fet en un moment en què la companyia ha confirmat l’acomiadament de 10.000 persones a escala mundial, al voltant del 5% del total de la seva plantilla. Referent a això, Granados ha descartat que el pla d’ajust d’ocupació afecti els projectes de centres de dades que tenen a Espanya, però sí que «reprioritzaran determinades àrees cap a projectes més estratègics».

La multinacional tecnològica va anunciar, el setembre del 2021, l’obertura d’aquest centre d’IA a Barcelona, adscrit a la divisió WebXT (Web Experiences Team), on desenvolupa models sobre intel·ligència artificial.

Aquest centre, on el gegant tecnològic desenvolupa i millora productes com Windows, Azure o Bing, és el primer que la companyia obre d’aquest tipus a Espanya, el quart d’Europa –junt amb els de Londres, París i Munic– i el vuitè del món.

Acomiadaments a Espanya

Granados ha confirmat que els acomiadaments anunciats per la corporació arribaran a Espanya, però ha assegurat que aquestes retallades no tindran impacte en la construcció dels seus centres de dades a Madrid i el llançament de la seva regió al núvol.

«Hi ha determinades àrees en les quals hem desinvertit i hi ha determinats projectes en els quals t’has d’ajustar a la demanda», ha assegurat en un esmorzar informatiu del Fórum Europa.

Granados ha remarcat que els 10.000 acomiadaments anunciats per Microsoft a escala global suposen el 5% de la seva plantilla, després d’haver crescut un 50% en personal els últims anys, i ha remarcat que es tracta d’un enfocament més conservador que el d’altres grans tecnològiques.

«Un ajust del 5% no és especialment significatiu. És normal, cal fer-ho i ningú és immune, i qui digui el contrari és en un altre món. Ningú és immune i cal prioritzar», ha remarcat el directiu.

Quant als centres de dades d’Algete, Meco i San Sebastián de los Reyes per a la seva regió al núvol, el directiu estima que tindran un impacte en l’economia de 15.000 milions d’euros i generaran al voltant de 50.000 llocs de treball.

Impacte de la IA

Granados també ha explicat l’estratègia de Microsoft respecte a la intel·ligència artificial i ha destacat l’impacte transformador que tindrà en l’economia.

Notícies relacionades

El president de Microsoft Espanya ha remarcat que l’objectiu de la companyia amb la seva inversió en Open AI és integrar les seves tecnologies, inclosa ChatGPT, a tots els seus productes, des d’Azure fins a Powerpoint, perquè els usuaris les puguin utilitzar per generar textos o imatges dins dels seus projectes de manera orgànica.

El directiu ha destacat que, entre altres apostes, reforçaran amb al voltant d’un centenar de persones el ‘hub’ d’intel·ligència artificial de la companyia a Barcelona, i ha anunciat que està explorant oportunitats amb diverses empreses de l’Ibex 35 entorn de les possibilitats d’aquesta aplicació.