‘Next Generation’

Les autonomies només han repartit la cinquena part dels fons europeus rebuts, segons Economia

Calviño insta les comunitats que «accelerin» el ritme d’execució de les ajudes i que «identifiquin» els projectes de més dificultat per poder reassignar aquests recursos

Les autonomies només han repartit la cinquena part dels fons europeus rebuts, segons Economia
1
Es llegeix en minuts

Les autonomies han llançat convocatòries pel 50% dels fons europeus ‘Next Generation’ assignats (20.600 milions d’euros), però actualment només se n’ha repartit la cinquena part, 4.100 milions, segons el Ministeri d’Economia.

L’administració general de l’Estat, per la seva banda, assegura haver resolt més del 80% de les seves convocatòries amb una inversió de 19.200 milions d’euros. Davant aquesta situació, la vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha reclamat a les comunitats que «accelerin» el ritme d’execució de les ajudes i que «identifiquin» aquells projectes que puguin tenir més dificultat d’execució per poder reassignar aquests fons ‘Next Generation’.

Notícies relacionades

Calviño ha presidit una nova reunió de la Conferència Sectorial per a la Millora Regulatòria i el Clima de Negocis, en la qual s’ha abordat el desplegament dels fons europeus i les propostes dels governs autonòmics per finalitzar l’addenda al pla de recuperació que l’Executiu espanyol presentarà formalment a Brussel·les durant el primer trimestre. «La reunió s’ha fet amb un to molt positiu i constructiu, i gairebé totes les comunitats han mostrat el seu agraïment i reconeixement de l’esforç realitzat per al desplegament àgil dels fons a tot el territori», ha destacat el Ministeri d’Economia. Aquest departament insisteix que els Next Generation «estan arribant a l’economia i finançant més de 190.000 projectes, un 45% en empreses».

«Fins al moment s’han rebut 31.000 milions d’euros de fons europeus. I a través de 130 conferències sectorials ja s’han assignat gairebé 20.600 milions d’euros a les comunitats autònomes», ha insistit el Ministeri. «Juntament amb els fons assignats als ajuntaments a través de diverses convocatòries, les administracions territorials gestionen fons europeus Next Generation per valor de 28.000 milions d’euros», ha precisat Economia, que ha acordat fer una nova reunió tècnica per treballar l’articulació d’un possible fons que canalitzi els préstecs per a inversions sostenibles de les comunitats autònomes.