Obert al públic

Així és el nou hotel de l’estació de Canfranc

3
Es llegeix en minuts

Barceló Hotel Group ha anunciat l’obertura aquest divendres del nou hotel Canfranc Estació, que serà operat sota la marca Royal Hideaway Luxury Hotels & Resorts.

Inaugurada el 1928 i declarada bé d’interès cultural el 2002, i que al seu torn forma part del Patrimoni Històric Cultural Ferroviari, l’Estació Internacional de Canfranc és un dels complexos ferroviaris més importants dels que es van construir a Europa en el primer terç del segle XX.

Propietat del Govern d’Aragó, Barceló Hotel Group aspira a convertir l’hotel Canfranc Estació, Royal Hideaway Hotel en un establiment 5 estrelles de referència al Pirineu Aragonès, tant en l’àmbit nacional com internacional, i que serà un important punt d’atracció de turisme de luxe per a la regió.

Premi a la sostenibilitat

El projecte de recuperació de la icònica estació va rebre la setmana passada a Madrid el premi Re Think Hotel com un dels millors projectes de sostenibilitat i rehabilitació hotelera portats a terme a Espanya al conservar el valuós patrimoni cultural d’un edifici emblemàtic amb més de 90 anys d’història. Uns guardons creats pel Grup Hàbitat Futura i la plataforma digital Tsmedia amb la col·laboració del Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital, amb l’objectiu d’impulsar i promocionar l’aplicació de criteris de sostenibilitat en la rehabilitació d’hotels.

Per al subdirector general de Construccions i Desenvolupament de Barceló Hotel Group, Juan Manuel Gordillo, «l’hotel s’ubica en un edifici únic en el seu gènere, per la qual cosa el projecte de rehabilitació ha mirat de potenciar la gran història d’aquesta estació de principis del segle XX alhora que dissenyàvem un hotel de 5 estrelles Gran Luxe amb els estàndards de la marca Royal Hideaway.»

104 habitacions

El nou establiment Estació Canfranc, Royal Hideaway Hotel 5* GL té 104 habitacions, quatre de les quals, amb categoria de suites de luxe, estan distribuïdes entre la primera i la segona planta.

A la planta baixa hi ha una zona ‘wellness’ amb piscina climatitzada, quatre sales de tractaments i un complet gimnàs; a més de la biblioteca, on es pot disfrutar d’una carta de cocteleria, i tres restaurants; dos, el restaurant gastronòmic i el restaurant a la carta, estaran ubicats a l’exterior de l’edifici, en dos vagons que s’han rehabilitat seguint l’estil clàssic dels trens de principis del segle XX. L’històric vestíbul de l’estació acull la recepció de l’hotel.

L’estudi d’interiorisme Ilmiodesign ha sigut l’encarregat del disseny interior de l’hotel que s’ha inspirat en l’estètica de les antigues estacions i dels luxosos trens de llarg recorregut, amb els seus particulars vagons i elements representatius, però adaptant-la al seu estil característic i aportant-hi un toc contemporani.

Destaca també la integració de la cultura popular aragonesa en determinats elements tèxtils i amb jocs de colors inspirats en els rics i variats vestits regionals de la zona.

Alta cuina

L’oferta culinària del nou hotel compta amb la direcció gastronòmica d’Eduardo Salanova i Ana Acín, dos experts en alta cuina i oriünds d’Osca, fins ara al capdavant de La Venta del Sotón, institució de la gastronomia d’Osca fundada el 1967; i Espacio N, un restaurant dins de La Venta que el 2021 va obtenir una estrella Michelin en reconeixement a la seva cuina aragonesa d’avantguarda.

La proposta gastronòmica del xef Eduardo Salanova per a Canfranc Estació, a Royal Hideaway Hotel és una cuina creativa d’immillorable tècnica, amb picades d’ullet a receptes antigues aragoneses i creacions pròpies d’avantguarda, en la qual el protagonista és el gust.

Notícies relacionades

«En un lloc que ha significat tant per a la història de la nostra regió, la cuina té molt per explicar i aportar. Volem enaltir la gastronomia de la nostra terra a través de receptes i propostes innovadores en què la qualitat està per damunt de tot», ha apuntat el xef. D’altra banda, Ana Acín crea un servei de sala especial en què els comensals poden apreciar la unió entre cuina i sala, a més d’oferir un gran tractament i respecte pel vi.

Amb aquesta nova obertura, Barceló Hotel Group reforça la seva presència a l’Aragó on és des del 2005, any en què va inaugurar l’hotel Barceló Monasterio de Boltaña; un antic monestir del segle XVII reconvertit en hotel de luxe ubicat a Boltaña, també a la província d’Osca.

Temes:

Aragó Hotels