Avís a les xarxes

Niño Becerra assenyala un gran problema de les farmàcies a Espanya

L’economista assegura que té una solució «lletja»

Niño Becerra assenyala un gran problema de les farmàcies a Espanya
1
Es llegeix en minuts

L’economista Santiago Niño Becerrano deixa de posar el dit a la nafra de diferents aspectes de l’economia espanyola, europea i global. El catedràtic ha abordat les conseqüències de la guerra d’Ucraïna, la productivitat de les empreses, l’envelliment de la població, el salari mínim... Ara s’ha fixat en una de les carències del sistema sanitari espanyol i sobre el qual ha alertat recentment l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.

Es tracta del desproveïment de les farmàcies. Niño Becerra dedica un dels seus últims fils de Twitter a aquest problema i relata el comentari d’un propietari d’una farmàcia «a peu de carrer».

Segons aquest professional, el problema de la falta de subministrament «està afectant totes les farmàcies espanyoles. Com que són diversos factors la causa del problema, és molt difícil que s’arregli a llarg termini», afegeix aquest professional.

El farmacèutic enumera algunes de les causes del problema: «La política de preus del nostre Govern, sumada a la falta de principis actius i d’embalatge».

Anirà a més

Notícies relacionades

Segons el professional, aquestes circumstàncies «cronificaran» la situació. «I crec que no només passarà amb els medicaments ja existents. No entraran nous medicaments que sobrepassin preus determinats per sanitat», remata el propietari de farmàcia».

Niño Becerra vol puntualitzar que el testimoni que ha difós no és d’«una persona acabada de graduar: acumula bastants anys en aquest món. El que apunta afecta diversos àmbits». «I té una solució lletja», remata l’economista.