Telecomunicacions

Telefónica haurà de pagar una multa de 790 milions al Perú

El Tribunal Suprem del país conclou la batalla judicial empresa contra la hisenda peruana

L’operadora ha traslladat el procés al Centre Internacional d’Arranjament de Diferències relatives a Inversions (CIADI)

Telefónica haurà de pagar una multa de 790 milions al Perú

SERIGO PÉREZ / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

La Cinquena Sala de Dret Constitucional i Social Transitòria del Tribunal Suprem del Perú s’ha pronunciat contra Telefónica en el seu conflicte amb la Hisenda del país sobre els impostos de la renda del 2000 i el 2001, cosa que derivarà en una multa que ascendirà al voltant de 790 milions d’euros, segons les provisions realitzades per la firma. La companyia haurà d’esperar que es determini el pagament final, del qual la immensa majoria són interessos, després de la sentència, avançada per ‘El Confidencial’, si bé ja ha traslladat el procés al Centre Internacional d’Arranjament de Diferències relatives a Inversions (CIADI).

Notícies relacionades

Telefónica del Perú ha notificat la resolució judicial a la Borsa de Lima i ha recordat que la quantitat ja havia sigut proveïda anteriorment. Aquest procés és el de més envergadura d’una llarga trajectòria de diferències fiscals entre el país sud-americà i l’operador, que compten amb nombrosos litigis oberts.

 A finals del tercer trimestre, Telefónica del Perú comptava amb 3.517 milions de sols peruans (845 milions d’euros) proveïts per resoldre les seves disputes amb l’Estat peruà. Fa menys de dues setmanes, la companyia va traslladar a la Borsa de Lima la provisió de 630,5 milions de sols peruans addicionals (151,687 milions d’euros al canvi actual) per als contenciosos administratius de l’Impost a la Renda d’entre 1998 a 2004.