Resolució ‘in extremis’

Desconvocada la vaga d’empreses estibadores del Port de Barcelona després d’un acord d’última hora

Els sindicats havien convocat la vaga amb tres aturades cada dia

Desconvocada la vaga d’empreses estibadores del Port de Barcelona després d’un acord d’última hora

Óscar Ferrer

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els sindicats Unió Sindical de Treballadors del Port (USTP) i l’Organització de Treballadors d’Empreses Portuàries (OTEP) han desconvocat la vaga de 10 dies que havia de començar aquest dimarts, després d’arribar a un acord amb l’Associació d’Empreses Estibadores Portuàries de Barcelona (Aeepb).

Fonts sindicals consultades per Europa Press han explicat que els treballadors han acceptat una proposta d’última hora de la representació empresarial plantejada en una mediació aquest mateix dilluns, que després ha sigut ratificada en assemblea.

L’acord consisteix en un 4% de pujada a les taules salarials per al 2023, a més d’un 1% en una paga única per a aquell mateix any, i un 3% de pujada per al 2023 a les taules salarials.

Notícies relacionades

Els sindicats havien convocat la vaga amb tres aturades cada dia (de 07.00 a 09.00, de 13.00 a 15.00 i de 19.00 a 21.00 hores) a la qual estaven convocats els treballadors d’empreses estibadores, tot i que sense els estibadors.

Així mateix, els treballadors van convocar la vaga per no poder arribar a un acord amb la representació empresarial, que representa una desena d’empreses de l’enclavament portuari barceloní, en la pujada de les taules salarials.