Finançament

Aquest és el futur més immediat de les hipoteques fixes a Espanya

La pujada de l’euríbor ha ressuscitat l’interès per uns préstecs fixos que, tanmateix, estarien vivint una moda passatgera

Aquest és el futur més immediat de les hipoteques fixes a Espanya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La pujada del preu dels diners i les prediccions sobre futures pujades han despertat l’interès per les hipoteques fixes, una opció que fins fa ben poc era minoritària entre els qui necessitaven finançament a l’hora d’adquirir una propietat i que ara s’ha disparat, mentre les entitats bancàries encareixen els tipus d’interès que cobren per aquest tipus de préstecs i que ja han superat el 5% en alguns casos.

Aquest 5% d’interès ja és una cota significativa, si no prohibitiva, per a molts consumidors que, tanmateix, busquen en aquest tipus d’hipoteques una seguretat que el tipus variable no permet.

Notícies relacionades

L’euríbor va començar a pujar a principis del 2022, venint de cotes històricament baixes. Paral·lelament, l’interès dels préstecs fixos va anar en augment a causa que, en aquest context, als bancs els interessa més tancar operacions d’hipoteques variables.

Diferents experts auguren que el relatiu èxit de les hipoteques fixes que s’està donant aquests dies no només és efímer, sinó que aviat no hi haurà demanda per a aquest tipus de producte, el qual podria fins i tot desaparèixer. El seu alt cost acabarà amb aquestes: les entitats financeres les desincentivaran com a opció i deixen de ser rendibles per als consumidors.