Telecomunicacions

Primer Movistar i ara Vodafone: imminent pujada de preus

Primer Movistar i ara Vodafone: imminent pujada de preus
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En la mateixa línia que Movistar, Vodafone està comunicant als seus clients d’Espanya l’imminent increment de les tarifes que entrarà en vigor a finals de gener del 2023. La multinacional de les telecomunicacions justifica la mesura, que suposarà una pujada mitjana general de 4 euros, pel fort augment dels preus de l’energia i els serveis dels seus proveïdors, i per la necessitat de «fer front al ritme d’inversió en infraestructures de xarxa i serveis innovadors».

A falta que es concretin totes les noves tarifes, Vodafone ha avançat un increment mitjà de 2,50 euros en les tarifes de només mòbils i de 5,50 en els plans convergents.

El referent de la inflació

Notícies relacionades

La firma de telecomunicacions utilitza com a referència el 6,5% de l’IPC mitjana interanual de l’octubre de l’any passat al setembre d’aquest any, que és inferior a la inflació mitjana anual del 8,7% prevista pel Banc d’Espanya per al conjunt de l’any.

Vodafone Espanya segueix el camí de la firma que ja s’ha aplicat anteriorment en altres mercats, en països com el Regne Unit, on el 2021 ja es va marcar un increment del 3,9%, a partir de la inflació interanual registrada l’any passat.