Eurozona

Eurostat: la dada que diu que Espanya és la que millor està d’Europa

Primera desacceleració dels preus des del juny del 2021

1
Es llegeix en minuts
EFE

La inflació de l’eurozona va registrar al novembre la primera baixada l’últim any i mig i es va situar en el 10%, un primer respir des de l’inici de l’escalada de preus que, tanmateix, no permet a la moneda comuna abandonar encara el llindar dels dos dígits.

Espanya se situa com el soci de la zona euro amb una inflació més baixa en taxa harmonitzada amb un increment dels preus del 6,6% l’últim any, i supera França, país amb una inflació que fins ara era la més baixa i que va registrar al novembre un 7,1%.

Notícies relacionades

Així, les dades preliminars publicades per l’oficina d’estadística comunitària Eurostat donen la primera desacceleració des del juny del 2021, quan la inflació va ser de l’1,9% i després va emprendre un camí a l’alça que va conduir la zona euro fins a l’històric 10,6% observat fa tot just un mes.

Aquesta dada arriba, a més, tot just dos dies després d’una compareixença de la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, al Parlament Europeu, en la qual la francesa va assegurar que la inflació de l’eurozona no ha tocat sostre encara i va anticipar noves pujades dels tipus d’interès, que se sumaran a l’increment de 200 punts percentuals decretat des de l’estiu, fins al 2%.