Conflicte laboral

CCOO i la UGT convoquen una vaga en la neteja d’edificis i locals de Catalunya

60.000 treballadors del sector estan cridats a secundar la protesta

CCOO i la UGT convoquen una vaga en la neteja d’edificis i locals de Catalunya

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

CCOO i la UGT de Catalunya han convocat una vaga per als dies 15 i 16 de desembre per als 60.000 treballadors de serveis de neteja d’edificis i locals públics i privats de Catalunya.

Fonts sindicals han explicat que la convocatòria arriba davant el «bloqueig» en les negociacions del nou conveni sectorial català, després que l’anterior caduqués al gener.

Demanen incloure clàusules de revisió salarial en el nou conveni perquè els salaris pugin «de manera gradual i justa», així com que els fixos discontinus a temps parcial se supeditin a activitats concretes.

També reclamen que els treballadors subjectes a aquest model contractual tinguin dret a l'atur ja que, si no són nou mesos en un lloc de treball, no poden accedir a la prestació.

Notícies relacionades

Els sindicats conviden a més les administracions públiques a incentivar les patronals a negociar el nou conveni, ja que marca les remuneracions de les eventuals licitacions públiques.

Aquesta convocatòria, registrada aquest dijous davant la Generalitat, està dirigida als treballadors de neteja d’edificis i locals d’aeroports, hospitals, hotels, fàbriques i porteries, entre d’altres.