Butlletí trimestral

¿Quines han sigut les feines amb més contractació del tercer trimestre del 2022?

El SEPE ha identificat els principals indicadors del mercat de treball a cada comunitat autònoma i província

¿Quines han sigut les feines amb més contractació del tercer trimestre del 2022?
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) ha publicat el Butlletí Trimestral del Mercat de Treball, en què s’identifiquen els principals indicadors del mercat de treball a cada comunitat autònoma i província. En aquest document, apareixen les feines que més contractació van tenir durant el tercer trimestre del 2022 en cada col·lectiu, a més de molts altres paràmetres com el nombre total d’afiliats a la Seguretat Social, l’atur registrat o el tipus de contractes establerts en aquest període.

Serveis continua estant al capdavant dels sectors econòmics que més contractes ha creat, amb una xifra total de 3.416.296. Així mateix, la restauració és present tant en el col·lectiu dels joves com el de les dones, sent la feina de cambrer i cambrera assalariada el de més contractació en els dos casos. Quant al nombre total de persones afiliades a la Seguretat Social, arriba a les 20.053.519, un 3,14% més que el setembre de l’any passat.

Més contractes indefinits

Tal com informa el SEPE a la seva web, la contractació en modalitat de contractes indefinits ha experimentat un increment del 292,73% durant el juliol, l’agost i el setembre respecte a la mateixa data de l’any passat. D’aquesta manera, la xifra total d’aquest tipus de convenis s’acosta als 2 milions, gairebé la meitat dels 4.600.098 contractes totals a Espanya al tancament del tercer trimestre del 2022.

Document

Cau el nombre d’aturats

Pel que fa a l’atur registrat, ha patit variacions negatives respecte als registres dels mateixos mesos de l’any passat, amb una reducció del 9,7% al final del trimestre passat. Amb tot, la xifra total de persones aturades se situa en 2.941.919, mentre que la de beneficiaris es troba en 1.698.523.

Ocupacions més contractades

Al Butlletí Trimestral del Mercat de Treball, el SEPE també inclou una classificació de les ocupacions amb més contractació i demanda en cada col·lectiu, diferenciant la creació d’ocupació segons el tram d’edat i el sexe.

Notícies relacionades

Entre els joves (menors de 30 anys), la feina amb més demanda és el de venedor de botiga i magatzem (69.681 aturats), que també ocupa la tercera posició en el rànquing dels llocs de treball amb més contractació (142.209). Just per sobre hi ha els cambrers assalariats i els peons de la indústria manufacturera, que ocupen la primera (282.081 contractes) i segona posició (143.648), respectivament.

Quant a les dones, l’ocupació amb més creació de llocs de treball durant el tercer trimestre d’aquest any ha sigut també el de cambrera assalariada (255.754 contractes). D’altra banda, el personal de neteja d’oficines, hotels i altres establiments similars ha sigut la feina més demanada dins aquest col·lectiu (300.437 aturades), a més de ser el segon amb més contractació (224.499 contractes).