Tecnologia

Catalunya té un 26% més de multinacionals tecnològiques que abans de la covid

  • Les 1.700 empreses que té detectades la Generalitat suposen el 19% de les companyies estrangeres que operen a la comunitat

  • El conseller d’Empresa celebra al congrés emprenedor Tech Spirit Barcelona que el sector s’hagi consolidat com a espai de referència per a les ‘start-ups’ tecnològiques

Catalunya té un 26% més de multinacionals tecnològiques que abans de la covid

Tech Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’increment de l’interès estranger per fer negoci tecnològic a Barcelona ja té xifra: Catalunya té instal·lades 1.733 multinacionals dedicades a aquest àmbit, un 26% més que abans de la covid. Són, majoritàriament, companyies procedents dels Estats Units, el Regne Unit, França, Alemanya i Itàlia, i que es dediquen sobretot a les TIC i a la transformació digital de la indústria, però, també, a l’electrònica o a l’audiovisual.

Així ho ha posat de manifest el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, en la inauguració de la tercera edició del Tech Spirit Barcelona, un congrés impulsat per Tech Barcelona per mobilitzar i donar visibilitat l’ecosistema digital, tecnològic i emprenedor de Barcelona. Torrent ha explicat que aquestes 1.700 companyies tecnològiques suposen el 19% de les multinacionals que hi ha a la comunitat. Ha dit que Catalunya s’ha consolidat «com a espai de referència del sud d’Europa en ‘start-ups’ tecnològiques, com ho és en altres àmbits com el biomèdic o el dels videojocs».

«Tot això ens ajuda a atraure projectes d’inversió que reforcen encara més el sector al nostre país», ha apuntat el conseller d’Empresa.

D’altra banda, diversos representants de l’Administració pública i del sector privat han ratificat la idea. «Estem molt orgullosos de consolidar un format que ens permet reconèixer els esforços de tots els agents de l’ecosistema», ha expressat respecte al congrés el conseller delegat de Tech Barcelona, Miquel Martí, que ha assegurat que aquest any s’han superat els 8.500 registrats. «És molt positiu per a la ciutat que des de Barcelona es desenvolupin tecnologies i es prenguin unes decisions que tinguin impacte arreu del món», ha coincidit la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca.

Notícies relacionades

«Barcelona té un ric ecosistema d’innovació amb múltiples esdeveniments cada dia que venen a reflectir la creativitat i tota l’activitat innovadora», ha afegit el comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona, Michael Donaldson. «Aquesta tercera edició del Tech Spirit Barcelona reforça el posicionament de l’ecosistema de Barcelona com a referent digital en l’àmbit internacional gràcies a la presència de les empreses tecnològiques més destacades de la indústria», ha rematat el conseller delegat de la Mobile World Capital, Francesc Fajula.

Entre els ponents hi figuraven, aquest dimecres, Factorial, TradeInn, Travelperk, Platanomelón o Wallapop, per exemple.