Automoció

¿Cotxes elèctrics xinesos ‘made in Barcelona’? Chery sospesa la seva implantació a la ciutat

Fabricaria 300.000 vehicles a l’any a la planta que planeja per a Europa i suposaria la creació d’uns 1.500 llocs de treball

¿Cotxes elèctrics xinesos ‘made in Barcelona’? Chery sospesa la seva implantació a la ciutat
2
Es llegeix en minuts
EFE

El president del fabricant xinès d’automòbils Chery, Tongyue Yin, mantindrà demà, dilluns, reunions amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i amb destacats membres del món empresarial català per explorar les possibilitats d’establir una fàbrica a Catalunya.

Chery sospesa desembarcar a Europa amb els seus vehicles elèctrics i a finals d’octubre va mostrar el seu interès pels terrenys que va abandonar la multinacional Nissan a Barcelona, tot i que ho va fer quan la reindustrialització estava a punt d’acabar i la seva proposta no es va tenir en compte.

Tot i això, la Generalitat es va mostrar disposada a facilitar la seva implantació en altres terrenys en el marc de l’estratègia que porta a terme el Govern de buscar inversions industrials i de prioritzar activitats verdes, com la d’aquesta companyia.

Yin arriba a la capital catalana amb una atapeïda agenda en la qual destaca la seva entrevista amb Aragonès i amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, un primer contacte a nivell institucional al qual seguirà un altre amb tècnics de la Generalitat per conèixer amb més detall les necessitats de terrenys i actius de Chery i el seu pla de negoci.

Fonts de la Generalitat han apuntat l’interès de l’administració catalana per mantenir els contactes que es portin a terme amb la companyia xinesa en un ambient de «discreció» per protegir la marxa dels treballs i contribuir que arribin a bon port.

A més d’aquesta reunió al més alt nivell amb la Generalitat, el president de Chery mantindrà una reunió demà amb el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i amb el president de la patronal del metall UPM, Jaume Roura, a la seu de la patronal catalana.

Durant aquesta trobada, Chery, Fomenty i UPM firmaran un conveni de col·laboració.

1.500 empleats

Fonts del sector han apuntat que el fabricant xinès podria fabricar uns 300.000 cotxes a l’any a la planta que planegen per a Europa i això suposaria la creació d’uns 1.500 llocs de treball.

Notícies relacionades

El setembre del 2010, el llavors president de la Generalitat, José Montilla, ja va mantenir contactes amb Chery per analitzar la viabilitat del projecte d’instal·lació d’una planta de cotxes a Catalunya però el projecte no va fructificar.

En aquella ocasió, el Govern català va ser qui va fer el primer pas i es va acostar al grup asiàtic, mentre que ara és el fabricant automobilístic qui ha mostrat interès.