Lloguers

Aquests són els carrers comercials més cars d’Espanya: els dos primers són a Barcelona

El ‘top 5’ a Espanya el completen tres vies de Madrid

A escala mundial, les rendes més elevades es paguen a la Cinquena Avinguda de Nova York

Aquests són els carrers comercials més cars d’Espanya: els dos primers són a Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El carrer comercial amb els preus de lloguer més alts a Espanya és el barceloní passeig de Gràcia, segons l’informe internacional ‘Main Streets Across the World’ de la consultora immobiliària Cushman & Wakefield.

Segons l’informe, la primera edició del qual es remunta al 1988 i analitza les rendes dels carrers comercials i de luxe de 92 ciutats d’arreu del món, el carrer barceloní s’erigeix com el carrer comercial més car d’Espanya, a molt poca distància del Portal de l’Àngel, que se situava en la primera posició en l’últim informe elaborat per la consultora en el rànquing de 2019, i de les madrilenyes Serrano, Gran Vía i Preciados.

L’informe, que s’elabora en un context de repunt clar del sector després de la pandèmia, assenyala el carrer barceloní com el que té les rendes més altes a Espanya amb una renda ‘prime’ de 2.677 euros per metre quadrat a l’any i la situa en la posició 18 a escala mundial.

Precisament és la via on Cushman & Wakefield ubica la seva seu a la ciutat, i on hi ha firmes de luxe com Dior, Versace, Loewe, i Swarowski, entre d’altres.

Així, el passeig de Gràcia se situa just per davant d’altres dues grans carrers on es concentra l’activitat ‘retail’ a Espanya, com són el Portal de l’Àngel, i Serrano, que registren unes rendes pràcticament iguals a les del passeig de Gràcia. En el cas de Madrid, la ciutat compta també amb un altre gran carrer comercial, com és Preciados, i Gran Vía.

A la zona centre, segons l’informe, Gran Via i Preciados mantenen la demanda activa i la gana dels ‘retailers’ per a tota mena de formats i la disponibilitat en els trams ‘prime’ és baixa.

A Serrano, l’impuls de grans firmes de luxe ha contribuït a la recuperació ràpida del carrer. La demanda d’aquests operadors es manté en nivells prepandèmia.

Entre Barcelona i Madrid, en termes acumulats i segons el recent informe ‘Transparency in High Streets’ de Cushman & Wakefield, en els nou primers mesos del 2022 s’han firmat un total de 86 operacions de lloguer a les àrees ‘prime’ i ‘superprime’, fet que representa un increment del 25% en comparació amb el mateix període de 2021, i demostra el creixement i repunt que està experimentant el sector.

El carrer més car del món

Notícies relacionades

A escala mundial, el carrer comercial més car és la Cinquena Avinguda de Nova York, amb 21.076 euros per metre quadrat a l’any. La segona posició l’ocupa el carrer Tsim Sha de Hong Kong, amb unes rendes de 15.134 euros per metre quadrat a l’any, que substitueix Causeway Bay, un altre carrer de la ciutat de Hong Kong que figurava com el primer en el rànquing el 2020.

El podi el completa la Via Montenapoleone, a Milà, amb unes rendes de lloguer màximes de 14.547 euros per metre quadrat a l’any. Completen el ‘top-5’ el carrer New Bond de Londres (14.346 euros per metre quadrat a l’any), i el parisenc Champs Elysees (11.069 euros per metre quadrat a l’any).