XARXES SOCIALS

Musk posposa la verificació de pagament a Twitter sense data

A mitjans d’octubre, el multimilionari propietari de la xarxa social va prometre que el servei de verificació de pagament estaria disponible a partir del 29 de novembre

Musk posposa la verificació de pagament a Twitter sense data
1
Es llegeix en minuts

El multimilionari propietari de Twitter Elon Musk va anunciar aquest dilluns que torna a posposar la controvertida verificació d’usuaris mitjançant un sistema de pagament, en aquesta ocasió sense oferir una data concreta en què el servei estarà disponible.

«Estem posant en pausa el rellançament de Verifica Blau fins que tinguem un alt grau de confiança que podem aturar les identitats falses. Probablement utilitzarem marques de color diferents per a les organitzacions i per als individus», va escriure Musk en el seu compte a la xarxa.

A mitjans de novembre, Musk havia promès que el servei de verificació de pagament tornaria a estar disponible a partir del 29 de novembre, una cosa que finalment no passarà.

L’11 de novembre, Twitter va aturar l’accés al seu servei de pagament Blue, que des d’uns dies abans donava als subscriptors el símbol blau d’usuari verificat, i va recuperar la marca d’«oficial» per distingir alguns comptes davant possibles impostors.

La xarxa social va donar així una nova batzegada per mirar de fer front al caos generat per les últimes decisions del seu nou propietari, que havien desembocat en una proliferació d’usuaris que es feien passar per personalitats o companyies.

Notícies relacionades

L’opció de pagar 8 dòlars mensuals per tenir accés al símbol de compte verificat, que fins aleshores havia distingit perfils rellevants amb una identitat que ja estava confirmada, va disparar la confusió i va facilitar que alguns usuaris en suplantessin d’altres a tall de broma o amb finalitats fraudulentes.

Companyies com ara Nintendo, la farmacèutica Eli Lilly i la mateixa Tesla que dirigeix Musk van veure com usuaris armats amb el tic blau de verificació es feien passar per elles durant hores, fins que els seus comptes eren suspesos.