11% operativa afectada

Vaga a Vueling: 64 vols cancel·lats aquest diumenge, 28 d’aquests al Prat

  • L’aerolínia anul·la preventivament l’11% de la seva operativa per evitar afectacions per les aturades convocades pel sindicat Stavla

Vaga a Vueling: 64 vols cancel·lats aquest diumenge, 28 d’aquests al Prat
1
Es llegeix en minuts
EFE

Vueling ha cancel·lat un total de 64 vols previstos per a aquest diumenge a causa de la vaga de tripulants de cabina, 28 d’aquests localitzats a l’aeroport del Prat de Barcelona. L’aerolínia preveu operar aquest diumenge un total de 497 vols, el 89% dels programats inicialment, després d’anul·lar de forma preventiva part dels trajectes no protegits pels serveis mínims decretats pel Ministeri de Transports. El sindicat Stavla, majoritari entre el cos de tripulants, té convocades aturades cada divendres, diumenge i dilluns fins al mes de gener. Un calendari de mobilitzacions que promet afectar la campanya de Nadal i l’operació tornada.

En un comunicat, l’aerolínia del grup IAG precisa que a Barcelona operaran amb normalitat el 83% dels vols (135 sobre 163), és a dir, un total de 28 vols s’han vist cancel·lats preventivament per les aturades. La capital catalana és una de les localitats més afectades quant a volum per les aturades dels tripulants, en tant que és la principal base d’operacions de Vueling a tot Espanya.

A la resta del país, el percentatge de vols cancel·lats és del 9% (n’operaran 194 sobre 215) i a escala internacional, del 8% (operaran 168 de 183). Vueling precisa que el 94% dels clients afectats per les cancel·lacions han sigut ressituats en altres vols o han acceptat una alternativa plantejada per l’aerolínia.

Notícies relacionades

Stavla ha convocat vaga cada divendres, diumenge i dilluns entre novembre i el 31 de gener del 2023, a més de l’1 de novembre i els pròxims 6, 8, 24 i 31 de desembre, i 5 de gener. Vueling i els sindicats negocien des del mes d’abril el quart conveni col·lectiu de tripulants de cabina.

En aquest marc, Stavla, majoritari entre els 2.250 tripulants de cabina de passatgers (TCP) de la companyia, reclama una actualització salarial del 13,4% per a l’any 2022. L’empresa assegura que veu inassumible concedir aquest increment salarial i afegeix que s’afegiria a l’augment del 6,5% acordat amb CCOO a l’agost –sense l’acord de Stavla–.