27a Trobada d’Economia a S’Agaró

Hernández de Cos avisa la banca que haurà d’augmentar les seves provisions

El governador del Banc d’Espanya assegura que ha augmentat la probabilitat de recessió

Hernández de Cos avisa la banca que haurà d’augmentar les seves provisions
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha llançat un missatge a la banca davant la situació econòmica que s’acosta. En la seva intervenció en la 27a Trobada Econòmica a S’Agaró, ha afirmat que els possibles augments de la morositat per la desacceleració econòmica poden obligar el sector a incrementar les seves provisions, igual com anteriorment en la mateixa jornada ha afirmat el vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos.

«La posició de la banca és avui millor que en l’anterior crisi, amb més capital i menors nivells de morositat. Els augments dels tipus d’interès generen inicialment un efecte positiu, com demostren els resultats trimestrals de les entitats, però des de la perspectiva del supervisor, cal mirar al llarg termini i, en un entorn tan incert amb desacceleració econòmica, es veurà afectada la morositat i no s’ha de descartar que aquests efectes positius acabin sent negatius a més llarg termini», ha alertat. I això, ha afegit, obliga els supervisors a recordar als bancs que han de planificar els seus riscos.

Curt termini

Notícies relacionades

Hernández de Cos, que ha participat en una taula rodona amb el governador del Banc de Portugal, Màrio Centeno, que ha intervingut per videoconferència, ha admès que s’està donant «molt pes al curt termini» i cal posar els llums llargs. «El tercer trimestre ha sigut més positiu de l’esperat, però tots els indicadors apunten que la probabilitat de recessió és més gran que al setembre», ha afegit.

El governador del Banc d’Espanya ha sigut contundent respecte a l’evolució del preu dels diners: «No hem arribat al punt final dels tipus d’interès que sigui compatible amb el nostre objectiu», que és una inflació entorn del 2%. En tot cas, «el punt d’arribada» dependrà de com evolucioni el nivell general de preus, ha afegit. I tampoc ha volgut avançar esdeveniments, en la mateixa línia anunciada pel consell del BCE, que va anunciar que davant la incertesa, les decisions es prendran reunió a reunió. «Que hàgim mogut els tipus d’interès en absolut determina que aquest sigui el patró futur», ha sentenciat.