Inflació

Aquestes són les hores més barates de la tarifa regulada de la llum aquest dimarts

  • En la subhasta, el preu mitjà de la llum al mercat majorista –el denominat ‘pool’– se situarà aquest dimarts en 113,4 euros/MWh.

Aquestes són les hores més barates de la tarifa regulada de la llum aquest dimarts
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El preu mitjà de la llum per als clients de tarifa regulada vinculats al mercat majorista baixarà aquest dimarts un 5,2% respecte a ahir dilluns, fins als 114,55 euros per megawatt hora (MWh), segons les dades provisionals de l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE).

En la subhasta, el preu mitjà de la llum al mercat majorista –el denominat ‘pool’– se situarà aquest dimarts en 113,4 euros/MWh. El preu màxim es registrarà entre les 20.00 i les 21.00 hores, amb 158,9 euros/MWh, mentre que el mínim per a la jornada, de 72,25 euros/MWh, es donarà entre les 05.00 i les 06.00 hores.

A aquest preu del ‘pool’ s’hi suma la compensació a les gasistes d’1,15 euros/MWh, que ha de ser abonada pels consumidors beneficiaris de la mesura, els consumidors de la tarifa regulada (PVPC) o els que, malgrat ser al mercat lliure, tenen una tarifa indexada o han de renovar el seu contracte.

GAIREBÉ UN 7,2% MENYS QUE SENSE APLICAR-SE LA MESURA

En absència del mecanisme de l’«excepció ibèrica» per posar un topall al preu del gas per a la generació d’electricitat, el preu de l’electricitat a Espanya seria de mitjana uns 123,42 euros/MWh, cosa que suposa uns 8,87 euros/MWh més que amb la compensació per als clients de la tarifa regulada, que pagaran així un 7,18% menys de mitjana.

Notícies relacionades

El «mecanisme ibèric», que va entrar en vigor el 15 de juny, limita el preu del gas per a la generació elèctrica a una mitjana de 48,8 euros per MWh durant un període de 12 mesos, i cobreix així l’hivern vinent, període en què els preus de l’energia són més cars.

En concret, l’«excepció ibèrica» fixa un camí per al gas natural per a generació d’electricitat des d’un preu de 40 euros/MWh en els sis mesos inicials –fins al 15 de desembre–, i posteriorment, un increment mensual de cinc euros/MWh fins a la finalització de la mesura.