Alimentació

Florette amplia la seva fàbrica de les Terres de l’Ebre i contracta 55 persones

L’empresa navarresa d’amanides ha invertit en aquest centre 15 milions d’euros des que es va posar en marxa l’any passat

Florette amplia la seva fàbrica de les Terres de l’Ebre i contracta 55 persones

Florette

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

La fàbrica que Florette té a les Terres de l’Ebre (Tarragona) produirà a partir d’ara a doble capacitat. La companyia navarresa ha estrenat aquest dimarts oficialment una ampliació d’instal·lacions que permetrà a aquest centre arribar a les 6.000 tones de vegetals l’any, o, dit d’una altra manera, als 24 milions d’unitats d’amanides i altres plats de verdura. Això suposa duplicar el volum que ja assumia abans d’aquest eixamplament.

Així ho explica la companyia en un comunicat en què detalla també que aquest increment de la producció ha implicat la contractació de 55 persones, amb la qual cosa la plantilla ha passat en un any de 75 a 130 treballadors. Segons aquest mateix balanç, l’empresa porta invertits 15 milions d’euros en aquesta planta, que es va posar en marxa el juny de l’any passat.

«Aquesta és per nosaltres una àrea clau i amb aquest centre de producció reforcem el nostre compromís amb la zona», ha afirmat el director general de Florette, Jorge Moreno, en una visita a les instal·lacions que ha comptat amb la presència d’autoritats públiques com el Secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, o el Subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté.

Indústria 4.0

En concret, la planta ocupa ara 650 metres quadrats més (6.300 metres quadrats en total) que han permès augmentar essencialment la capacitat d’embossat. Per aconseguir-ho, l’empresa ha col·locat dues noves embossadores i una línia flexible per a sèries de produccions curtes; ha adquirit un sistema de visió artificial que ja té instal·lat en altres línies i ha incorporat un mòdul de tallar escaroles que permet incrementar la capacitat de la línia.

En definitiva, segons destaca el comunicat també en relació amb un projecte d’autoconsum elèctric per a la planta, un centre «construït sota el concepte d’indústria 4.0».

Balanç positiu

Notícies relacionades

«Després de gairebé un any i mig en funcionament, el balanç és molt positiu, ja que hem aconseguit implantar-nos en una regió amb gran potencial econòmic», coincideix, segons aquest comunicat, el director del centre, Álex Astruc Lasterra. «Prova d’això és que, al cap d’un any d’iniciar la nostra activitat, hem ampliat la planta i no només creem nous llocs de treball, sinó que la incorporació de nova maquinària ens permetrà doblar el volum de producció», afegeix.

Amb aquesta fàbrica, Florette ja té cinc centres de producció a Espanya (Navarra, Toledo, Múrcia i Canàries) i una plantilla de 1.800 persones en total.