Eleccions

La vicepresidenta de Foment, Virginia Guinda, optarà a presidir la CEOE

L’empresària ha decidit plantejar una alternativa a Garamendi en els comicis del 23 de novembre

La vicepresidenta de Foment, Virginia Guinda, optarà a presidir la CEOE
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A Antonio Garamendi sembla que li ha sorgit una competidora de cara a les eleccions del 23 de novembre per presidir la CEOE. Es tracta de Virginia Guinda, una de les vicepresidentes de l’organització catalana Foment del Treball, que, precisament farà el 7 de novembre una reunió de la seva junta directiva que podria donar el seu suport a l’empresària.

Guinda és una empresària del sector paperer amb una sòlida formació i trajectòria en el món de l’energia. És enginyera industrial superior per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), vocal del Col·legi d’Enginyers de Catalunya i també especialista en gestió energètica. 

Notícies relacionades

Actualment és consellera delegada d’Iberboard, empresa líder en cartró gràfic de la qual és sòcia des del 2018. Prèviament havia fundat una empresa de consultoria energètica (Energía Local) que tenia com a funció assistir ens i organismes, indústries intensives en energia, promotors i entitats de capital. Guinda coneix, per tant, el fons i l’entramat de l’activitat industrial que la fascina des de petita fins al dia a dia de la gestió empresarial, de pensar i aixecar una companyia pròpia i de dirigir també la seva quotidianitat i els seus objectius. 

Guinda ha decidit presentar la seva candidatura a la presidència a la CEOE atès el canvi de cicle que viu l’economia i atesa la necessitat d’una organització patronal més participativa, més transversal, «que, amb voluntat, perseverança, esforç, il·lusió i treball, arribi a ser influent en les decisions que configuraran una nova Espanya», segons fonts coneixedores de la candidatura

Temes:

CEOE