Crisi

Calviño confia que es mantingui la tendència descendent de la inflació a Espanya

Ha emfatitzat el moment «positiu» que viuen les relacions bilaterals entre Espanya i Alemanya, treballant i col·laborant junts per poder afrontar de la millor forma possible els reptes que es deriven de la situació internacional

Calviño confia que es mantingui la tendència descendent de la inflació a Espanya
2
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital,Nadia Calviño, espera que es mantingui la tendència descendent de la inflació a Espanya, després que les dades d’Eurostat conegudes aquest dimecres confirmessin que la taxa d’IPC harmonitzada va assolir al setembre el 9%, davant el 10,5% d’agost.

«La inflació està ja en un camí descendent en el cas d’Espanya i es va situar el mes passat un punt per sota de la mitjana de la zona euro i dos punts per sota de la Unió Europea», ha destacat la vicepresidenta primera en declaracions als mitjans de comunicació en Frankfurt, on ha acompanyat el Rei Felip VI en la seva visita al Banc Central Europeu (BCE).

També avui s’ha conegut la dada avançada d’afiliació a la Seguretat Social d’octubre, mes en què s’espera la creació de 102.000 llocs de treball malgrat l’«entorn incert». «Es manté el dinamisme del mercat de treball i l’economia espanyola ja acumula un any i mig de creació d’ocupació», ha valorat la responsable econòmica del Govern.

En aquest context, Calviño ha assegurat que el que va rebent en les diferents reunions és una forta confiança en la capacitat de l’economia espanyola per fer front als reptes derivats de la guerra de Putin, de l’augment dels preus i la incertesa.

Segons ha indicat, en el que coincideixen tots els organismes públics, privats, nacionals i internacionals és a preveure que l’economia espanyola continuï creixent el 2023 i registri unes taxes de creixement molt per sobre de la resta de les economies europees.

«Aquesta confiança en l’economia espanyola és el que veiem en totes les nostres trobades amb inversors internacionals i que he pogut constatar en la reunió d’avui a la borsa alemanya», ha remarcat la ministra.

Ha emfatitzat el moment «positiu» que viuen les relacions bilaterals entre Espanya i Alemanya, treballant i col·laborant junts per poder afrontar de la millor forma possible els reptes que es deriven de la situació internacional.

De fet, demà la vicepresidenta mantindrà una reunió amb la presidenta del BCE, Christine Lagarde, en Frankfurt i participarà en una taula rodona per abordar el Perte de la Nova Economia de la Llengua a la Fira del Llibre d’aquesta ciutat.

Mesures per recolzar famílies

Notícies relacionades

Quant a l’impacte de la pujada dels tipus d’interès en les economies familiars, Calviño ha recordat que el seu Departament està treballant «intensament» amb el sector financer espanyol per alleujar la situació de les famílies i evitar que es pugui produir algun tipus de risc o inestabilitat financera derivada d’aquest alça de tipus.

«Són moltes les propostes que s’estan posant sobre la taula i les analitzarem perquè al més aviat possible puguem tenir un catàleg de mesures que pugui donar suport a les famílies espanyoles en aquest context de pujada dels tipus d’interès», ha reafirmat.