Cost de la vida

La inflació a Alemanya escala fins al 10%

L’actual nivell de preus és el més elevat des de la reunificació del país

La inflació a Alemanya escala fins al 10%

Hannibal Hanschke / Agencias

1
Es llegeix en minuts

L’índex de preus de consum (IPC) d’Alemanya va repuntar al 10% el setembre, en comparació amb el 7,9% registrat a l’agost. Aquest resultat representa l’encariment més elevat del cost de la vida des de la reunificació del país, segons es desprèn de les dades publicades aquest dijous per Destatis, l’oficina d’estadística germànica.

«La taxa d’inflació ha assolit un nou màxim del 10% a l’Alemanya reunificada», ha destacat Georg Thiel, president de Destatis, per a qui les principals raons de l’alta inflació continuen sent «els enormes augments de preus dels productes energètics».

Així mateix ha advertit que s’estan observant cada vegada més augments de preus per a molts altres béns, especialment aliments, mentre que el final de les mesures de suport públic, com el bitllet de transport de 9 euros i el descompte del carburant, «van incrementar la pujada de preus el setembre del 2022».

Notícies relacionades

En aquest sentit, Destatis calcula en al voltant d’un punt percentual l’efecte amortidor de les mesures d’alleujament sobre l’índex de preus al consumidor, i assenyala que la seva finalització al setembre es va fer patent en els preus dels bitllets de transport públic regional i local, així com en el dels combustibles.

Al setembre, la taxa d’inflació sense incloure-hi l’impacte de l’energia va ser del 6%, mentre que la taxa d’inflació subjacent, que també deixa fora del càlcul els aliments, va ser del 4,6%. D’altra banda, la taxa d’inflació harmonitzada d’Alemanya, que fa servir l’Eurostat en les seves estadístiques, es va situar al setembre en el 10,9%, nou dècimes per sobre de l’índex general.